Omdat er zoveel leuke foodblogs zijn, heb ik mij een account aangemaakt op Bloglovin. Tip: Bloglovin is een fantastische manier om je favoriete blogs te volgen! Dagelijks krijg je dan een mailtje waarin alle blogartikels van de afgelopen 24 uur opgesomd worden met een korte intro en foto. Sabine Koning van Oh My Foodness deed mij zo watertanden met haar foto en haar uitleg dat ik meteen een pakje Dindesse spekreepjes aanvroeg om ermee aan de slag te gaan in deze ‘gezonde versie’ van de ontbijtwafels.
De ontbijtwafels katapulteerden me een hele tijd terug in de tijd. Meer bepaald naar Boston in 2009, toen ik er de dag voor de marathon in een eettentje ging ontbijten en er American pancakes at met bacon en maple syrup. Ik vond dat op het eerste gezicht een ietwat bizarre combi: zout spek en zoete siroop, maar het smaakte hemels. En dat deden deze ontbijtwafels ook!
Nodig voor een 10-tal ontbijtwafels
125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
50 g kristalsuiker
2 eieren
250 g bloem
1 tl bakpoeder
300 ml volle melk
225 g spekreepjes
Werkwijze
Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
Klop de zachte boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze even op.
Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en de volle melk in de kom en klop het geheel tot een egaal beslag. Qua dikte is wafelbeslag dikker dan bijv. pannenkoekenbeslag.
Nu kan je de spekreepjes door het beslag scheppen maar om ze meer smaak te geven, laat je ze beter eerst even kort bakken. Verdeel ze daarna apart over het wafelijzerΒ en schep een kleine pollepel van het wafelbeslag over de spekreepjes.
Doe het wafelijzer dicht en bak de ontbijtwafels in 5 minΒ goudbruin en gaar. Serveer de warme ontbijtwafels met spek en maple syrup of stroop.
Bron: recept van de blog Oh My Foodness.
0 reacties