Hap en Tap logo zonder streep

Ontbijtwafels met kalkoenspek en maple syrup

5 mei 2017 | Lunch, Ontbijt

“Het verleidelijke, rokerige aroma van hartig gebakken spek bij het ontbijt hoeft niet langer, omwille van het hoge vetgehalte, het geweten te wroegen.” Dat was de intro van een persbericht dat ik kreeg over Dindesse, een innoverend spekproduct op basis van kalkoenvlees met 15% minder vet dan traditioneel spek. “Minder vet, maar niet minder smaak!” Nu ben ik helemaal niet into healthy, maar uiteraard sta ik niet negatief tegenover nieuwe dingen die gezonder zijn én even lekker. Dat laatste is wel een conditio sine qua non! Nu wilde het toeval dat ik op dezelfde dag als het persbericht ook deze ontbijtwafels in mijn mailbox had zien opduiken.

Omdat er zoveel leuke foodblogs zijn, heb ik mij een account aangemaakt op Bloglovin. Tip: Bloglovin is een fantastische manier om je favoriete blogs te volgen! Dagelijks krijg je dan een mailtje waarin alle blogartikels van de afgelopen 24 uur opgesomd worden met een korte intro en foto. Sabine Koning van Oh My Foodness deed mij zo watertanden met haar foto en haar uitleg dat ik meteen een pakje Dindesse spekreepjes aanvroeg om ermee aan de slag te gaan in deze ‘gezonde versie’ van de ontbijtwafels.

De ontbijtwafels katapulteerden me een hele tijd terug in de tijd. Meer bepaald naar Boston in 2009, toen ik er de dag voor de marathon in een eettentje ging ontbijten en er American pancakes at met bacon en maple syrup. Ik vond dat op het eerste gezicht een ietwat bizarre combi: zout spek en zoete siroop, maar het smaakte hemels. En dat deden deze ontbijtwafels ook!

 

Ontbijtwafels met spek en maple syrup

 

Nodig voor een 10-tal ontbijtwafels

125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
50 g kristalsuiker
2 eieren
250 g bloem
1 tl bakpoeder
300 ml volle melk
225 g spekreepjes

 

Werkwijze

Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.

Klop de zachte boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze even op.

Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en de volle melk in de kom en klop het geheel tot een egaal beslag. Qua dikte is wafelbeslag dikker dan bijv. pannenkoekenbeslag.

Nu kan je de spekreepjes door het beslag scheppen maar om ze meer smaak te geven, laat je ze beter eerst even kort bakken. Verdeel ze daarna apart over het wafelijzer en schep een kleine pollepel van het wafelbeslag over de spekreepjes.

Doe het wafelijzer dicht en bak de ontbijtwafels in 5 min goudbruin en gaar. Serveer de warme ontbijtwafels met spek en maple syrup of stroop.

 

Ontbijtwafels met spek en maple syrup

 

Bron: recept van de blog Oh My Foodness.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.471 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ontbijtwafels met kalkoenspek en maple syrup

by Myriam Minne time to read: 2 min
0