Hap en Tap logo zonder streep

Jaar: 2024

Zalm-komkommerrol

Zalm-komkommerrol

Een mens mag van gedacht veranderen. Niet te vaak, natuurlijk, want dan word je al snel als wispelturig beschouwd. Ik had GEZWOREN dat ik nooit...

Lees meer
Bloody gazpacho

Bloody gazpacho

Geen zorgen: er komt geen bloed aan te pas in deze bloody gazpacho. Wel wodka. Da's altijd goed, toch? Vandaar de bloody: dit is gewoon een knipoog...

Lees meer
De XII werken van Myriammeke

De XII werken van Myriammeke

1 mei 2012. Vrije dag en geen speciale plannen, behalve wat kokkerellen, natuurlijk. Zoals altijd post ik de foto van mijn gerecht (een ijsgekoelde...

Lees meer
Rozentarteletjes

Rozentarteletjes

De 10 miles lopen, een eventje organiseren voor 50 man,... alsof dat nog niet volstond, vroeg ik ook nog of ik lid kon worden van Snap My Cake, een...

Lees meer
Tomate farcie

Tomate farcie

Vergis je niet: deze tomate farcie is niet zomaar een tomate farcie, zoals ik ze ken, gevuld met gehakt. Deze tomate farcie is een plantaardige of...

Lees meer
10 x rabarber

10 x rabarber

Mijn Best of: 10 x asperges was zo'n succes dat ik hier graag een vervolg aan brei met een ander seizoensproduct in de vorm van 10 x rabarber. Ik...

Lees meer
Bart De Roeck, Easy & speedy

Bart De Roeck, Easy & speedy

Bart De Roeck, aka Roeckiesworld, is een bijzonder fijne blogcollega en dus maak ik met plezier tijd vrij om een review te schrijven van zijn eerste...

Lees meer
10 x asperges

10 x asperges

Ik zit met een probleem. De komende 3 (!) weekends heb ik totaal geen tijd om te koken. Jawel, zelfs met mijn extra dagje vrij op vrijdag gaat het...

Lees meer
Brimbelle

Brimbelle

Ik vertelde het hier al: ik heb 3 nieuwe Franse bakboeken (en er is nog een 4de onderweg 🫣). Voor mijn Kerst kreeg ik cadeaubonnen bij Standaard...

Lees meer
Chocolade choulinder

Chocolade choulinder

Mijn Belgisch chocoladehart bloedt. (Mijn blauw-zwart voetbalhart doet dat trouwens ook. We kunnen vandaag zomaar uit Play Off 1 vallen, seg.). Deze...

Lees meer
Griekse salade 2.0

Griekse salade 2.0

Verlangen jullie ook zo naar de lente? We hebben dan wel de warmste februarimaand achter de rug sinds de metingen, maar waarschijnlijk ook de natste...

Lees meer
Mousse van sint-jakobsschelpen

Mousse van sint-jakobsschelpen

I see it and I like it. Zo ben ik. Geen poespas. Of zoals mijn man zou zeggen: "geen paté van draaien". Dat was ook zo toen ik hem leerde kennen. Na...

Lees meer
Broodspiraal “alla Norma”

Broodspiraal “alla Norma”

Wanneer ik van al mijn abonnementen er maar eentje zou mogen houden, dan kies ik voor Gronda. Da's zo'n giga bron van inspiratie! Maar eentje is...

Lees meer
Edible bubbles

Edible bubbles

Bij Valentijn hoort een glaasje bubbels als start van een romantische avond én, waarom niet, ook een glaasje edible bubbles om die in schoonheid af...

Lees meer
Valentijnsmenu 2024

Valentijnsmenu 2024

Heel even heb ik getwijfeld of ik wel een Valentijnsmenu 2024 zou delen. 14 februari valt pal in het midden van de week en dat is niet echt...

Lees meer
Garnalencocktail 2.0

Garnalencocktail 2.0

Ik ben dol op 2.0 versies van klassiekers. Aan voorbeelden geen gebrek: een tomatensalade 2.0, tomaat mozzarella 2.0, tiramisu 2.0, citroentaartje...

Lees meer
Chocolade taco’s met mango

Chocolade taco’s met mango

Miserie, miserie, miserie! Ik kreeg een doos met chocolade taco's cadeau van Evie, een lieve dame die ik onlangs heb leren kennen en die bij...

Lees meer
Zalm-komkommerrol

Zalm-komkommerrol

Een mens mag van gedacht veranderen. Niet te vaak, natuurlijk, want dan word je al snel als wispelturig beschouwd. Ik had GEZWOREN dat ik nooit...

Lees meer
Bloody gazpacho

Bloody gazpacho

Geen zorgen: er komt geen bloed aan te pas in deze bloody gazpacho. Wel wodka. Da's altijd goed, toch? Vandaar de bloody: dit is gewoon een knipoog...

Lees meer
De XII werken van Myriammeke

De XII werken van Myriammeke

1 mei 2012. Vrije dag en geen speciale plannen, behalve wat kokkerellen, natuurlijk. Zoals altijd post ik de foto van mijn gerecht (een ijsgekoelde...

Lees meer
Rozentarteletjes

Rozentarteletjes

De 10 miles lopen, een eventje organiseren voor 50 man,... alsof dat nog niet volstond, vroeg ik ook nog of ik lid kon worden van Snap My Cake, een...

Lees meer
Tomate farcie

Tomate farcie

Vergis je niet: deze tomate farcie is niet zomaar een tomate farcie, zoals ik ze ken, gevuld met gehakt. Deze tomate farcie is een plantaardige of...

Lees meer
10 x rabarber

10 x rabarber

Mijn Best of: 10 x asperges was zo'n succes dat ik hier graag een vervolg aan brei met een ander seizoensproduct in de vorm van 10 x rabarber. Ik...

Lees meer
Bart De Roeck, Easy & speedy

Bart De Roeck, Easy & speedy

Bart De Roeck, aka Roeckiesworld, is een bijzonder fijne blogcollega en dus maak ik met plezier tijd vrij om een review te schrijven van zijn eerste...

Lees meer
10 x asperges

10 x asperges

Ik zit met een probleem. De komende 3 (!) weekends heb ik totaal geen tijd om te koken. Jawel, zelfs met mijn extra dagje vrij op vrijdag gaat het...

Lees meer

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.519 andere abonnees

ARCHIEF