Hap en Tap logo zonder streep
10 x rabarber

10 x rabarber

14 apr 2024 | Best of: 10 x

Mijn Best of: 10 x asperges was zo’n succes dat ik hier graag een vervolg aan brei met een ander seizoensproduct in de vorm van 10 x rabarber. Ik ging eerst kiezen voor 10 x aardbeien maar die zijn er nog tot in september, terwijl het rabarberseizoen veel sneller afloopt. (Heel spijtig, want ik ben fan van de lichtroze stengels die me instant lentevibes bezorgen)!

Dit zijn dus mijn persoonlijke favorieten met 10 x rabarber, want er zijn er (veel) meer dan 10 ondertussen. Zo komen oude recepten ook nog eens terug boven water. Let wel, de volgorde is random. Het is niet dat recept 1 ook mijn nummer 1 is. De titels zijn aanklikbaar om het recept in kwestie te raadplegen.

1. Geroosterde rabarber met vanillebavaroise, sorbet van geitenkaas en aardbeien

Geroosterde rabarber, vanillebavaroise, sorbet van geitenkaas, aardbeien

Wat ik toen schreef over dit recept: “En het werd fantastisch. Dit is zeker een van de tien beste desserten die ik ooit gedeeld heb op de blog. Alles is aanwezig: zoet, zuur, fris, zacht, crunchy,… Nomnomnom!”

2. Rabarber-amandelcake

Rabarbercake

Ik schreef in mijn tekst niets over het recept (omdat ik te druk bezig was met de zaak de hemel in te prijzen waar ik mijn vintage servies gehuurd had), maar de foto spreekt eigenlijk voor zich: dit is een superrecept! Rabarber en amandel is een match made in heaven.

3. Rabarber en witte chocolademousse taart

“Ik ben blij dat ik buiten mijn comfortzone gekomen ben, want het resultaat mag er zijn: een pareltje, zowel qua uitzicht als qua smaak. Lesson learned: verleg je grenzen, het ergste dat er kan gebeuren is dat het mislukt. So what? Nu, word ik hier al een coach ook. Ik ga moeten beginnen centen aanrekenen. 😅”

4. Chocolade parfait met rabarber en rozenwater

Chocolade parfait met rabarber en rozenwater

It’s now or never om deze chocolade parfait met rabarber en rozenwater te maken. Allez, ik overdrijf. Het is nu of wachten tot volgend jaar. En dat zou zonde zijn! Hoezo? Wel, rabarber wordt naarmate het seizoen verstrijkt namelijk steeds zuurder. Echter is dit niet alles. Ook de hoeveelheid oxaalzuur neemt vanaf 21 juni sterk toe. Het is dus sterk aanbevolen om rabarber hierna niet meer te nuttigen. Alhoewel, ik vind dat zolang er in de winkelrekken ligt het nog wel OK is, toch? De Jef Colruyts en Monsieur Carrefours gaan het niet op hun geweten willen dat ze hun klanten vergiftigen, mijn gedacht. ? Maar, je hebt het begrepen: je mag deze chocolade parfait met rabarber niet op je TO DO-lijst zetten voor over een paar maand.”

5. Taart met rabarber en aardbeien van Claire Heitzler

10 x rabarber

“Deze taart met rabarber en aardbeien is een toprecept. Een bemerking: maak ze niet te lang vooraf, want dan wordt ze ‘zompig’. Dus best de dag zelf meteen opeten. Maar dat zal geen probleem zijn, want dees is lekker!”

6. Razendlekker rabarber dessert

10 x rabarber

“Toen ik dit dessert tegenkwam, heb ik écht getwijfeld of ik het wel zou maken. Die rabarberslierten opvullen met geitenkaasmousse schrikte me serieus af. Maar ik ben zo’n rabarberfan dat ik toch toegaf aan mijn craving om dit rabarber dessert te maken. En gelukkig maar! Want ik had me zorgen gemaakt om niets. Dat opvullen ging veel vlotter dan gedacht! En of het lekker was? Nee. Het was razendlekker. En die titel heb ik heus niet alleen gekozen omwille van de alliteratie!”

7. Geometrische rabarbertaart

10 x rabarber

“Naderhand vond ik die van mijn misschien net mooier. In elk geval artisanaler. Ik maakte er 2 foto’s van: een ongebakken met nog felle kleuren en een gebakken, iets fletser, maar toch nog altijd een knapperd.”

8. Gedraaide rabarber-frambozenkrans

“Nog voor ik de nieuwe Delicious in handen kreeg, wist ik al dat ik deze gedraaide rabarber-frambozenkrans zou maken. Ik zag hem eerst passeren in een newsletter waarin het nieuwe magazine aangekondigd werd. De gedraaide rabarber-frambozenkrans was zo mooi dat ze hem op de cover gezet hadden.”

9. Razendlekkere rabarbertaart

“Wanneer 3 collega’s (Pieter-Jan, Sara en Yulia) me meermaals zeggen dat deze rabarbertaart razendlekker was (Yulia zei zelfs dat dit een van de lekkerste dingen was die ze al geproefd had van mij!), dan durf ik die razendlekker ook in mijn titel opnemen. Dat het bovendien een mooie alliteratie is, dat vind ik – als taalliefhebber – natuurlijk mooi meegenomen.”

10. Rabarber taco’s met Amaretto, vanille en amandel nougatine

Rabarber tacos met amaretto, vanille en amandel nougatine

“Moest ik mijn gedacht mogen doen, dan verschenen hier alleen desserten en gebak. Nagerechten waar ik meerdere dagen aan bezig ben, zoals aan deze rabarber taco’s, vind ik za-lig om te maken. Tijdens het afwegen, maak ik mijn hoofd helemaal leeg. En mij opjagen is er ook niet bij, want er is tijd en rust nodig om tot een perfect eindresultaat te komen.”

Nu ben ik benieuwd: welk recept is jullie favoriet?

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.524 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Griet Bombeke

  Wohow…hier zat ik écht op te wachten….dikke mercies daarvoor !!!! Kilos en kilos rabarber staan hier weer te groeien….
  Rabarber éten zullen ze, volgende week …..dan zijn weer allemaal Vlamingen bijeen, hier in Rouveix-Bas, Frankrijk….

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Heel graag gedaan! Veel plezier met het bakken en bon appétit ! 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

10 x rabarber

by Myriam Minne time to read: 3 min
2