Hap en Tap logo zonder streep
Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

8 sep 2017 | Hapjes, Voorgerecht, Voorgerecht met vis

De prijs van de garnalen swingt de pan uit. Geirnoars kosten zelfs meer dan kreeft, begot! Garnalen zijn echt een dure delicatesse geworden… en dus ideaal geschikt voor je kerstmenu! Yes, here I go again… Alleen voor mijn foto’s houd ik me nog een beetje gedeisd, maar voor de rest Jingle Bells all the way. ?

Nu wat dit gerecht betreft, heb je de keuze om het te serveren als voorgerecht (voor een klein gezelschap) of als hapje voor een groot aantal gasten. Niet alleen de kostprijs speelt een rol bij het maken van je keuze, ook het pellen. Want uiteraard koop je ongepelde garnalen die je zelf pelt. Handgepelde garnalen (wat een tongbreker voor een West-Vlaming!) zijn nu eenmaal duusd keer beter dan hun rubberen broertjes die er al een reis heen en terug naar Marokko hebben opzitten.

Pssst, nog maar 107 dagen! ????⛄

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Recept voor 4 voorgerechten of 8 hapjes

Bereiding: 30 min + 1 nacht voor de sorbet
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:
200 g grijze garnalen (kies bij voorkeur voor handgepelde garnalen)
4 (Coeur de Boeuf ) tomaten
4 avocado’s
Bieslook (gesnipperd)
2 el olijfolie
Sap van 1/2 limoen
1 fles Rodenbach 33 cl (bij voorkeur Grand Cru als je die kan vinden)
125 g griessuiker
1 dl water
Sap van 1/2 citroen
Basilicumblaadjes (voor de afwerking)

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Bereiding

Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen en roer het citroensap erdoor met het bier. Draai een sorbet van dit mengsel of doe in een kom en laat gedurende 8 u bevriezen, roer af en toe met een vork zodat ijskristallen ontstaan. Zet in de diepvries tot gebruik.

Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Schil en ontpit de avocado en snij eveneens in brunoise. Voeg beiden samen met de bieslooksnippers, overgiet met de olijfolie en het sap van 1/2 limoen. Laat gedurende 10 min marineren.

Leg wat van dit mengsel op een bordje of in een glaasje, presenteer er een quenelle van de Rodenbach sorbet op, werk af met de garnalen, wat extra bieslooksnippers en een basilicumblaadje.

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Bron: recept van de blog Filet-Pur.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

8 Reacties

  1. marleen blendeman

    Dag

    Dank je wel voor je kerstmenu. Het bespaart ons zoveel tijd om zelf op zoek te gaan. We willen graag de sorbet van Rodenbach met de grijze garnalen maken.
    We hebben sinds kort een magimix cook expert. Is het mogelijk om de sorbet van Rodenbach te maken met de magimix ? In het kookboek van de cook expert staan wel recepten maar die zijn steeds met bevroren vruchten .

    Marleen en Jos

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marleen en Jos
      Je kan je sorbetmassa invriezen in van die silicone bakjes voor ijsblokjes. Je cuttert die dan à la minute voor je de sorbet wil opdienen. Het is wel aangeraden om je kom van je Magimix Cook Expert in de diepvries te zetten zodat hij ijskoud is.
      Lukt prima!
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  2. Sofie

    Probeer ik morgen uit! Benieuwd….

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Heel lekker. Dit komt bij mij bij het aperitief op kerstavond. 🙂

      Antwoord
  3. Sofie

    Nog aanraders? Toppers?

    Antwoord
  4. Sofie

    Probeer ik ook uit!

    Antwoord
  5. Sofie

    Sorbet net gemaakt, zoooooo lekker zeg!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

by Myriam Minne time to read: 1 min
8