Nu wat dit gerecht betreft, heb je de keuze om het te serveren als voorgerecht (voor een klein gezelschap) of als hapje voor een groot aantal gasten. Niet alleen de kostprijs speelt een rol bij het maken van je keuze, ook het pellen. Want uiteraard koop je ongepelde garnalen die je zelf pelt. Handgepelde garnalen (wat een tongbreker voor een West-Vlaming!) zijn nu eenmaal duusd keer beter dan hun rubberen broertjes die er al een reis heen en terug naar Marokko hebben opzitten.
Pssst, nog maar 107 dagen! ????⛄
Recept voor 4 voorgerechten of 8 hapjes
Bereiding: 30 min + 1 nacht voor de sorbet
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten:
200 g grijze garnalen (kies bij voorkeur voor handgepelde garnalen)
4 (Coeur de Boeuf ) tomaten
4 avocado’s
Bieslook (gesnipperd)
2 el olijfolie
Sap van 1/2 limoen
1 fles Rodenbach 33 cl (bij voorkeur Grand Cru als je die kan vinden)
125 g griessuiker
1 dl water
Sap van 1/2 citroen
Basilicumblaadjes (voor de afwerking)
Bereiding
Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen en roer het citroensap erdoor met het bier. Draai een sorbet van dit mengsel of doe in een kom en laat gedurende 8 u bevriezen, roer af en toe met een vork zodat ijskristallen ontstaan. Zet in de diepvries tot gebruik.
Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Schil en ontpit de avocado en snij eveneens in brunoise. Voeg beiden samen met de bieslooksnippers, overgiet met de olijfolie en het sap van 1/2 limoen. Laat gedurende 10 min marineren.
Leg wat van dit mengsel op een bordje of in een glaasje, presenteer er een quenelle van de Rodenbach sorbet op, werk af met de garnalen, wat extra bieslooksnippers en een basilicumblaadje.
Bron: recept van de blog Filet-Pur.
Dag
Dank je wel voor je kerstmenu. Het bespaart ons zoveel tijd om zelf op zoek te gaan. We willen graag de sorbet van Rodenbach met de grijze garnalen maken.
We hebben sinds kort een magimix cook expert. Is het mogelijk om de sorbet van Rodenbach te maken met de magimix ? In het kookboek van de cook expert staan wel recepten maar die zijn steeds met bevroren vruchten .
Marleen en Jos
Dag Marleen en Jos
Je kan je sorbetmassa invriezen in van die silicone bakjes voor ijsblokjes. Je cuttert die dan à la minute voor je de sorbet wil opdienen. Het is wel aangeraden om je kom van je Magimix Cook Expert in de diepvries te zetten zodat hij ijskoud is.
Lukt prima!
Succes en smakelijk!
Myriam
Probeer ik morgen uit! Benieuwd….
Heel lekker. Dit komt bij mij bij het aperitief op kerstavond. 🙂
Nog aanraders? Toppers?
Jazeker! Dit is een all-time favourite wanneer ik visite heb:
https://www.hap-en-tap.be/lepelhapje-met-witloof-en-scampi/
En deze ook:
https://www.hap-en-tap.be/glaasje-met-geitenkaas-gandaham-abrikozen-pijnboompitjes/
En het Jules Destrooper wafeltje van deze week vond ik ook bijzonder lekker:
https://www.hap-en-tap.be/boterwafel-manchego-gandaham/
Probeer ik ook uit!
Sorbet net gemaakt, zoooooo lekker zeg!