Hap en Tap logo zonder streep
Glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen & pijnboompitjes

Glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen & pijnboompitjes

2 sep 2012 | Aperitief, Hapjes

Binnenkort krijg ik visite over de vloer en dan ben ik weeeeeeken op voorhand al aan het nadenken over wat ik mijn gasten ga voorschotelen. Hoeveel gangen? Vis of vlees? Uiteraard, heel belangrijk – jullie beginnen mij te kennen – wat wordt het dessert? Maar ook aan de hapjes besteed ik best veel aandacht, want tenslotte zorgen die ervoor dat de toon meteen gezet wordt.

Een hapje dat ik een paar jaar geleden gegeten heb bij vrienden en dat mij altijd is bijgebleven is dit. Snel klaar, niet moeilijk en lekker, als je van de combinatie zoet en hartig houdt tenminste. En dat staat over 2 weken, wanneer ik visite heb, ook bij mij op het menu. Dat staat vast.

Met dank aan Pascale Vandewalle om mij eindelijk te verlossen van mijn foeilelijke foto die al 2 jaar deze blog (ont)sierde!

Nodig voor 2 glaasjes

2 kl vijgenconfituur
1 sneetje Gandaham of Parmaham of Prosciutto
2 gedroogde abrikozen
Verse geitenkaas, type Chavroux
20-tal geroosterde pijnboompitten
Een klein handje rucola of notensla
Balsamicocrème voor de afwerking

Werkwijze

Schep een koffielepeltje vijgenconfituur onderaan in de glaasjes.
Verdeel hierover in laagjes de verkruimelde geitenkaas, flinterdunne reepjes Gandaham, enkele geroosterde pijnboompitjes, de abrikozen in blokjes en de rucolablaadjes in stukjes gescheurd.
Werk af met een streepje balsamicocrème.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.280 andere abonnees

ARCHIEF

14 Reacties

  1. Marie-Claire

    Kan ik dit op voorhand maken? Heb zondag communiefeest, maar geen tijd, dus moet ik de hapjes al zaterdag maken…
    thx

    Antwoord
  2. Myriammm

    Dit is zeker op voorhand te maken. Alleen de rucola zou ik er pas op het laatste moment bijdoen. Succes met je feest. Het wordt prachtig weer, dus dat kan al niet meer mislukken! Myriam

    Antwoord
  3. Marie-Claire

    super hapje…..

    Antwoord
  4. Anoniem

    kan ik voor vijgen confituur ook iets anders in de plaats doen?

    Antwoord
  5. Myriammm

    Je zou kunnen abrikozenconfituur gebruiken en in dat geval de gedroogde abrikozen weglaten.

    Antwoord
  6. hapjesprinces

    Ik heb het zaterdag gemaakt!!! Het was heerlijk !!
    Groetjes Julie

    Antwoord
  7. Vanessa Leuyckx

    als je abrikozenconfituur gebruikt kan je dan iets anders in de plaats van gedroogde abrikozen doen? Want dat vond ik net zo mooi erbij πŸ˜‰

    Antwoord
  8. Myriammm

    Gedroogde vijgen? Dan keer je 't gewoon om. Vijgenconfituur wordt abrikozenconfituur. Gedroogde abrikozen worden gedroogde vijgen… πŸ™‚

    Antwoord
  9. Onlie Mie

    Superlekkere amuse… maakte ik zondag klaar en werd door alle feestvierders supergeslaagd bevonden! En met je lepelhapje : witloof en scampi scoorde ik al even hoog! Dankjewel voor de lekkere receptjes en gefeliciteerd met je mooie blog. Oh ja, via Caroline kwam ik bij jou terecht!
    Groetjes
    Onliemie

    Antwoord
  10. Myriammm

    Leuk om te lezen, Onlie Mie! Ik ben maar een kleine garnaal, hoor, in vergelijking met de blog van Caroline. Zij is mijn GROTE voorbeeld, letterlijk en figuurlijk! Nog heel veel kookplezier en smakelijke feesten!
    Groetjes
    Myriam

    Antwoord
  11. Decock monique

    Simpel en een heel goeie combinatie i

    Antwoord
  12. annie

    Dit hapje is ook superlekker met gemberconfituur i.p.v. vijgenconfituur

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ooh, bedankt voor de tip, Annie!
      Altijd leuk als ik feedback krijg van mijn lezers.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen & pijnboompitjes

by Myriam time to read: 1 min
14
%d bloggers liken dit: