- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen & pijnboompitjes

Binnenkort krijg ik visite over de vloer en dan ben ik weeeeeeken op voorhand al aan het nadenken over wat ik mijn gasten ga voorschotelen. Hoeveel gangen? Vis of vlees? Uiteraard, heel belangrijk – jullie beginnen mij te kennen – wat wordt het dessert? Maar ook aan de hapjes besteed ik best veel aandacht, want tenslotte zorgen die ervoor dat de toon meteen gezet wordt.

Een hapje dat ik een paar jaar geleden gegeten heb bij vrienden en dat mij altijd is bijgebleven is dit. Snel klaar, niet moeilijk en lekker, als je van de combinatie zoet en hartig houdt tenminste. En dat staat over 2 weken, wanneer ik visite heb, ook bij mij op het menu. Dat staat vast.

Met dank aan Pascale Vandewalle om mij eindelijk te verlossen van mijn foeilelijke foto die al 2 jaar deze blog (ont)sierde!

Nodig voor 2 glaasjes

2 kl vijgenconfituur
1 sneetje Gandaham of Parmaham of Prosciutto
2 gedroogde abrikozen
Verse geitenkaas, type Chavroux
20-tal geroosterde pijnboompitten
Een klein handje rucola of notensla
Balsamicocrème voor de afwerking

Werkwijze

Schep een koffielepeltje vijgenconfituur onderaan in de glaasjes.
Verdeel hierover in laagjes de verkruimelde geitenkaas, flinterdunne reepjes Gandaham, enkele geroosterde pijnboompitjes, de abrikozen in blokjes en de rucolablaadjes in stukjes gescheurd.
Werk af met een streepje balsamicocrème.

Related Post