Het resultaat: een eenvoudig, maar o zo lekker hapje. It was love at first bite! Ideaal als opener van je kerstdiner of voor je eindejaarshapjesbuffet. Tip: bedoeling is dat je bij elke hap àlle onderdelen proeft: de manchego, de vijg, de Gandaham, de zure room én de gel van tomaat.
Recept voor boterwafel, manchego, Gandaham
Bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
Voor de gel van tomaat:
2 dl tomatensap
1 dl vodka
15 g suiker
3 g agar-agar
Tabasco
Selderijzout
8 boterwafels (bv. van Jules Destrooper)
2 vijgen
Sauvignon azijn of balsamico
4 sneetjes Gandaham
1 verpakking Manchego kaas
100 g zure room
1 dl room
Paarse shiso
Bereiding
Voor de gel van tomaat:
Meng alle ingrediënten koud.
Kook ze even kort op en laat afkoelen.
Mix glad en doe in een spuitzak of spuitflesje.
Snijd de vijgen in 8 partjes.
Besprenkel ze met sauvignon azijn of balsamico.
Versnijd de Gandaham in repen en draai die tot kleine roosjes.
Snijd de manchego kaas in sneetjes van ca. 3 mm dik. Versnijd de sneetjes in driehoekjes.
Klop de room en zure room samen op. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Spuit toefjes gel van tomaat en room op de wafeltjes.
Schik de Gandaham roosjes, de manchego kaas en de vijgen ertussen.
Werk af met de shiso.
De bedoeling is dat je bij elke hap alle smaken in je mond krijgt.
Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan Hotelschool Spermalie in Brugge.
wat een plaatje zeg Myriam!
Wat een fijn compliment, Annelies!
Was een toppertje! Zalig aperitiefhapje bij 32gr. Dit is voor mij een blijvertje ! Iedereen was enorm enthousiast.
Dit doet me oprecht veel plezier, Linda!