Zo gezegd, zo gedaan. Ik zocht 3 recepten die ik makkelijk kon voorbereiden en reed gepakt en gezakt naar Brugge. Het eerste recept waren deze cannelés met gerookte zalm. Ik had al hartige churros en wilde graag nog een tweede fingerfood receptje in dezelfde stijl. Net zoals de kaaschurros zijn ook deze cannelés bijzonder makkelijk om te maken. Bovendien moeten ze helemaal koud geserveerd worden, waardoor je ze dus best de dag voordien maakt.
Wendy bracht de cannelés prachtig in beeld, vind ik. Heel minimalistisch, heel puur, zonder franjes. Good food staat bij haar in de picture. Letterlijk en figuurlijk. Zonder toeters en/of bellen die de aandacht afleiden. Helemaal anders dan mijn stijl dus…?
Wil je Wendy volgen? Dat kan! Ze is actief op Facebook en Instagram en heeft een mooie website. Volgend recept in dezelfde stijl: coquille met grapefruit en groenetheedressing vrijdag op de blog.
Recept voor cannelés met gerookte zalm
Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor een 12-tal cannelés:
15 cl melk
30 g boter
250 g verse kaas (ik kocht Volle Plattekaas van Campina)
2 eidooiers
60 g bloem
2 sneetjes gerookte zalm
Fijngehakte bieslook
Peper
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij 200° C.
Smelt de boter in blokjes in de melk.
Prak in een mengkom 200 g verse kaas met een vork.
Voeg de dooiers toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem toe en giet er vervolgens de lauwe melk/boter mengeling bij. Klop alles goed los met een klopper om klonters te vermijden.
Snij de gerookte zalm in heel kleine dobbelsteentjes en voeg die bij het deeg. Kruid naar smaak met peper.
Giet het deeg in cannelévormpjes en bak die in de voorverwarmde oven gedurende 35 min.
Ontvorm de cannelés en laat ze afkoelen op een rooster voor je ze in de koelkast zet.
Meng net voor het serveren 50 g verse kaas met de bieslook.
Verdeel een beetje bieslookkaas op de cannelés en schik er een stukje gerookte zalm op.
Bron: recept vertaald van de Franse blog Marcia Tack.
Beste Myriam,
Kan dit ook in muffinvormpjes ipv cannelévormpjes denk je ?
Dat kan zeker, Inge, maar misschien moet je de baktijd dan wel aanpassen.
Al vind ik cannelés gewoon schattiger. En cannelévormpjes kosten niet zoveel: ik kocht die van mij voor 6 EUR in Carrefour.
Succes en smakelijk!
Superlekker! Gisteren uitgeprobeerd en een succes vond ik. Bedankt!!
Ola, Sofie, goed bezig geweest! Je bent duidelijk aan het voorproeven geweest voor je kerstmenu. Je gasten gaan genieten!
Liefs
Myriam
Ik hoop het!
Ik ben ervan overtuigd!
Toi, toi, toi!