In afwachting stel ik me dan maar tevreden met Thaise gerechten, terwijl ik – kwijlend – de Instagram stories bekijk van een ex-collegaatje dat momenteel 3 weken door het ‘land van de glimlach’ trekt. *Diepe zucht.* In plaats van aan een mooie reis zijn mijn (zuurverdiende) centen deze zomer opgegaan aan… schilderwerken. En aan een nieuwe grasmat. Klinkt veel minder sexy dan Thailand of Bali, niet? ?
Recept voor 4 personen
Bereiding: 30 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten:
500 g varkensvlees (bv. spiering, karbonaden)
60 g bloem
80 g panko (Japans paneermeel)
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen gember
1/2 tl uienpoeder
2 eieren
Frituurolie
Sap van 2 sinaasappels
2 el cassonade
10 cl chilisaus
1 tl rijstazijn
2 tl rijstbloem (ik gebruikte gewoon maïzena in de plaats)
Voor de afwerking:
Thais basilicum
Rodekoolscheuten
Limoenpartjes
Bereiding
Snij het varkensvlees in blokjes van 3 cm. Schep de bloem, de panko, de specerijen en 1/2 tl zout door elkaar. Kluts de eieren met 2 el water en meng door de varkensblokjes.
Verhit de frituurolie tot 170° C.
Wentel de varkensblokjes in het pankomengsel en frituur goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng intussen het sinaasappelsap aan de kook met de cassonade, de chilisaus en de rijstazijn. Los de rijstbloem (met maïzena lukt het ook) op in een scheut water en bind er de saus mee. Kruid met zout.
Verdeel de sinaasappelsaus over kommetjes en schik er de krokante varkensblokjes op. Werk af met Thais basilicum, rodekoolscheuten en limoenpartjes.
Bron: recept uit de Knack Weekend editie 100 toprecepten uit de Aziatische keuken.
KAn dit recept ook met kippendijen gemaakt worden?
Absoluut! Volgens mij lukt dit met bijna elke vleessoort. Ook met eend bvb.
Succes en smakelijk!
wat bedoel je met cassonade
mvg
irma
Dit: https://www.tiensesuiker.com/product/cassonade-graeffe/