Hap en Tap logo zonder streep
Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

6 sep 2017 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Na de crème van passievruchten en kokos is dit krokant varkensvlees met sinaasappelsaus al het tweede receptje uit de nieuwste Knack Weekend editie 100 toprecepten uit de Aziatische keuken. Beide recepten zijn van Thaise oorsprong. Nu was ik in mijn leven nog maar 1 keer in Thailand. En dan was Thailand nog niet eens mijn eindbestemming. Mijn man en ik hielden er “alleen maar” 3 dagen halt om even te acclimatiseren toen we op doorreis waren naar Sydney voor de Olympische Spelen in 2000. Maar die 3 dagen in Bangkok, nochtans niet de meest tot de verbeelding sprekende plek, volstonden ruimschoots om me verliefd te laten worden op het land, op de mensen én op het eten. Ik wil terrrrrrrrrug!

In afwachting stel ik me dan maar tevreden met Thaise gerechten, terwijl ik – kwijlend – de Instagram stories bekijk van een ex-collegaatje dat momenteel 3 weken door het ‘land van de glimlach’ trekt. *Diepe zucht.* In plaats van aan een mooie reis zijn mijn (zuurverdiende) centen deze zomer opgegaan aan… schilderwerken. En aan een nieuwe grasmat. Klinkt veel minder sexy dan Thailand of Bali, niet? ?

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

Recept voor 4 personen

Bereiding: 30 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:
500 g varkensvlees (bv. spiering, karbonaden)
60 g bloem
80 g panko (Japans paneermeel)
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen gember
1/2 tl uienpoeder
2 eieren
Frituurolie
Sap van 2 sinaasappels
2 el cassonade
10 cl chilisaus
1 tl rijstazijn
2 tl rijstbloem (ik gebruikte gewoon maïzena in de plaats)

Voor de afwerking:
Thais basilicum
Rodekoolscheuten
Limoenpartjes

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

Bereiding

Snij het varkensvlees in blokjes van 3 cm. Schep de bloem, de panko, de specerijen en 1/2 tl zout door elkaar. Kluts de eieren met 2 el water en meng door de varkensblokjes.

Verhit de frituurolie tot 170° C.

Wentel de varkensblokjes in het pankomengsel en frituur goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Breng intussen het sinaasappelsap aan de kook met de cassonade, de chilisaus en de rijstazijn. Los de rijstbloem (met maïzena lukt het ook) op in een scheut water en bind er de saus mee. Kruid met zout.

Verdeel de sinaasappelsaus over kommetjes en schik er de krokante varkensblokjes op. Werk af met Thais basilicum, rodekoolscheuten en limoenpartjes.

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

Bron: recept uit de Knack Weekend editie 100 toprecepten uit de Aziatische keuken.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.701 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Marleen

    KAn dit recept ook met kippendijen gemaakt worden?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Absoluut! Volgens mij lukt dit met bijna elke vleessoort. Ook met eend bvb.
      Succes en smakelijk!

      Antwoord
  2. irma

    wat bedoel je met cassonade

    mvg
    irma

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

by Myriam Minne time to read: 1 min
4