Hap en Tap logo zonder streep
Gerookte eendenfilet met mango, sinaasappelsausje

Gerookte eendenfilet met mango, sinaasappelsausje

5 dec 2013 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Misschien heb je voor je kerst- of oudjaardiner helemaal niet zoveel tijd en/of zin om ùren in je keuken door te brengen? Misschien schuiven er ook (klein)kinderen mee aan tafel en zijn zij geen fan van al die “speciallekes”?

Welnu, dan heb ik alvast het ideale voorgerecht voor je in petto. Door het zoete van de mango en het sinaasappelsausje gaat dit er vast vlotjes in bij de kids… èn bij de volwassenen! Serveer er notenbroodjes bij. Kwestie van het sausje lekker tot de laatste druppel te kunnen opdeppen.

Bovendien weinig of geen tijd om je boodschappen te doen? Dan snelt KookMakkelijk je te hulp! Dit voorgerecht maakt immers deel uit van het 4-gangen feestmenu waarvan je alle ingrediënten gewoon online kan bestellen. Alles wordt dan op de voorziene datum netjes thuisgeleverd door Relinde en Frank.

Nodig voor 4 personen

90 g gerookte eend
1 mango
150 g jonge slamix
1 sinaasappel
1/2 citroen
4 el olie
1 kl honing
5-peper mix
Zout

Bereidingswijze

Meng het sap van de sinaasappel met 4 el olie, 1 kl honing en 1 el citroensap in een kommetje. Kruid met de 5-peper mix en zout.
Snijd de mango middendoor zo dicht mogelijk langs de pit. Doe dit ook aan de andere kant. Verwijder de pit. Schil de stukken en snij er dunne plakjes van enkele mm dik af.
Leg op elk bord afwisselend een sneetje gerookte eendenfilet en een schijfje mango. Leg er wat jonge sla bij. Drizzle er enkele lepels van het sinaasappelsausje over. Kruid verder af met de 5-peper mix.

Bron: KookMakkelijk.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.590 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gerookte eendenfilet met mango, sinaasappelsausje

by Myriam time to read: 1 min
0