- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

 

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

 

Recept voor 4 personen

Bereiding: 30 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:
500 g varkensvlees (bv. spiering, karbonaden)
60 g bloem
80 g panko (Japans paneermeel)
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen gember
1/2 tl uienpoeder
2 eieren
Frituurolie
Sap van 2 sinaasappels
2 el cassonade
10 cl chilisaus
1 tl rijstazijn
2 tl rijstbloem (ik gebruikte gewoon maïzena in de plaats)

Voor de afwerking:
Thais basilicum
Rodekoolscheuten
Limoenpartjes

 

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

 

Bereiding

Snij het varkensvlees in blokjes van 3 cm. Schep de bloem, de panko, de specerijen en 1/2 tl zout door elkaar. Kluts de eieren met 2 el water en meng door de varkensblokjes.

Verhit de frituurolie tot 170° C.

Wentel de varkensblokjes in het pankomengsel en frituur goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Breng intussen het sinaasappelsap aan de kook met de cassonade, de chilisaus en de rijstazijn. Los de rijstbloem (met maïzena lukt het ook) op in een scheut water en bind er de saus mee. Kruid met zout.

Verdeel de sinaasappelsaus over kommetjes en schik er de krokante varkensblokjes op. Werk af met Thais basilicum, rodekoolscheuten en limoenpartjes.

 

Krokant varkensvlees met sinaasappelsaus

 

Bron: recept uit de Knack Weekend editie 100 toprecepten uit de Aziatische keuken.

Related Post