- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Recept voor 4 voorgerechten of 8 hapjes

Bereiding: 30 min + 1 nacht voor de sorbet
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:
200 g grijze garnalen (kies bij voorkeur voor handgepelde garnalen)
4 (Coeur de Boeuf ) tomaten
4 avocado’s
Bieslook (gesnipperd)
2 el olijfolie
Sap van 1/2 limoen
1 fles Rodenbach 33 cl (bij voorkeur Grand Cru als je die kan vinden)
125 g griessuiker
1 dl water
Sap van 1/2 citroen
Basilicumblaadjes (voor de afwerking)

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Bereiding

Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen en roer het citroensap erdoor met het bier. Draai een sorbet van dit mengsel of doe in een kom en laat gedurende 8 u bevriezen, roer af en toe met een vork zodat ijskristallen ontstaan. Zet in de diepvries tot gebruik.

Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Schil en ontpit de avocado en snij eveneens in brunoise. Voeg beiden samen met de bieslooksnippers, overgiet met de olijfolie en het sap van 1/2 limoen. Laat gedurende 10 min marineren.

Leg wat van dit mengsel op een bordje of in een glaasje, presenteer er een quenelle van de Rodenbach sorbet op, werk af met de garnalen, wat extra bieslooksnippers en een basilicumblaadje.

 

Grijze garnalen met sorbet van Rodenbach

 

Bron: recept van de blog Filet-Pur.

Related Post