Pompoensoep met korianderolie en kokos

Een kom heerlijke pompoensoep, da’s toch het ultieme comfort food? En ik ben niet de enige die daar zo over denkt. Onlangs dook een (stok)oud recept voor pompoensoep op in een artikel op het culinaire deel van de Knack Weekend website en dat werd ondertussen reeds meer dan 3000 keer bekeken! Mijn Google Analytics swingden vorige maand dan ook de pan uit. Samen met een onverklaarbaar succes van mijn recept voor wentelteefjes dat via Pinterest out of the blue ontelbare keren gedeeld werd, kwam mijn blog uit op 25.001 unieke bezoekers in de maand oktober. En dan moeten de drukste eindejaarsmaanden nog komen. I’m a happy blogger.

Ik ben dol op ‘hoge kijkcijfers’, maar nog meer op commentaren, onder de artikels of op mijn Facebook-pagina, van mensen die mijn recepten geprobeerd hebben… én de recepten lekker vonden. Daarvoor doe ik het: mensen inspireren. Wie gaat deze pompoensoep maken? Door het citroengras, de kokos en de korianderolie krijgt de soep een Aziatische twist. Errrrrrrrrug lekker!!!!

 

Pompoensoep met korianderolie en kokos

 

Nodig voor 8 à 10 personen

Olijf- of arachideolie
2 teentjes knoflook
4 grote sjalotten
1 grote wortel
1 stang selder
2 rode paprika’s
Ca. 1 kg pompoen
2 stengels citroengras
1,5 liter kippenbouillon
500 ml kokosmelk
1 tl trassi (garnaalpasta) (ik liet dit gewoon weg)
Witte peper en zout

Voor de korianderolie:
15 g verse koriander
Sap van 1 limoen
4 el arachideolie

Voor de afwerking:
Kokosschilfers, droog geroosterd
1 rood chilipepertje

 

Pompoensoep met korianderolie en kokos

 

Werkwijze

Pel en plet de knoflook

Pel de sjalotten en schil de wortel en selder. Maak de pompoen schoon: de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd alles in mirepoix.

Snijd het citroengras fijn.

Verwarm de olie in een marmite en sueer er de groenten en het citroengras in.

Bevochtig met de kippenbouillon, de kokosmelk en trassi.

Kruid met peper en zout.

Laat alles samen aan de kook komen en laat ca. 25 min sudderen.

Pureer intussen in de keukenmachine de koriander met de arachideolie en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom.

Mix de pompoensoep zo fijn mogelijk en passeer door een chinois (fijne puntzeef).

Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer warm en garneer met een scheutje korianderolie, kokosschilfers en enkele chilipeperringetjes.

 

Pompoensoep met korianderolie en kokos

 

Bron: recept voor de soep van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge, voor de afwerking met korianderolie en kokosschilfers deed ik inspiratie op bij Delicious.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Pompoensoep met korianderolie en kokos

by Myriam Minne time to read: 2 min
15
%d bloggers liken dit: