Nodig voor 8 à 10 personen
Olijf- of arachideolie
2 teentjes knoflook
4 grote sjalotten
1 grote wortel
1 stang selder
2 rode paprika’s
Ca. 1 kg pompoen
2 stengels citroengras
1,5 liter kippenbouillon
500 ml kokosmelk
1 tl trassi (garnaalpasta) (ik liet dit gewoon weg)
Witte peper en zout
Voor de korianderolie:
15 g verse koriander
Sap van 1 limoen
4 el arachideolie
Voor de afwerking:
Kokosschilfers, droog geroosterd
1 rood chilipepertje
Werkwijze
Pel en plet de knoflook
Pel de sjalotten en schil de wortel en selder. Maak de pompoen schoon: de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd alles in mirepoix.
Snijd het citroengras fijn.
Verwarm de olie in een marmite en sueer er de groenten en het citroengras in.
Bevochtig met de kippenbouillon, de kokosmelk en trassi.
Kruid met peper en zout.
Laat alles samen aan de kook komen en laat ca. 25 min sudderen.
Pureer intussen in de keukenmachine de koriander met de arachideolie en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom.
Mix de pompoensoep zo fijn mogelijk en passeer door een chinois (fijne puntzeef).
Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer warm en garneer met een scheutje korianderolie, kokosschilfers en enkele chilipeperringetjes.
Bron: recept voor de soep van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge, voor de afwerking met korianderolie en kokosschilfers deed ik inspiratie op bij Delicious.