Die wafel zag er zo mouthwatering lekker uit. En ik ben dol op geitenkaas. Bovendien kunnen combi’s van zoet en hartig mij altijd bekoren. Het was ook het moment om ook nog eens mijn (dure) wafelijzer te gebruiken. Wat ben ik blij dat ik vorig jaar overstag ben gegaan voor dit wafelijzer en het mezelf cadeau deed voor mijn verjaardag, want het wordt niet meer geproduceerd! Subiet is het 10 keer zoveel waard… 😉 Niet dat ik van plan ben om het te verkopen, zenne.
Ik vulde het oorspronkelijke recept nog aan met wat Gandaham en rucola. Een uitstekende keuze, al zeg ik het zelf. De smaken matchten perfect. Speekmedaille voor mezelf.
Ingrediënten voor de geitenkaaswafel (4 à 6 stuks)
250 g kruimige aardappels
Zout en peper
2 el olijfolie
75 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
2 friszure appels (type Jonagold)
4 el honing
Facultatief:
Een handje rucola
8 sneetjes Gandaham
Werkwijze
Kook de aardappels in ca. 25 min goed gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Laat ze ca. 15 min afkoelen en pel dan de schil eraf.
Pureer de aardappels zeer glad (bvb. met een pureeknijper). Meng de olijfolie, het bakmeel en de eieren door de puree en roer tot een glad beslag. Verbrokkel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het beslag ca. 20 min rusten. Verhit het wafelijzer. Bak 4-6 wafels van het beslag, afhankelijk van het formaat wafelijzer. (Ik haalde er 5 uit). Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de geitenkaaswafel met de appelpartjes en druppel de honing eroverheen.
Bron: recept uit het magazine Foodies Februari 2017.
hallo Myriam,
het was een heerlijk recept.ik heb het deze middag klaar gemaakt en alles is goed gelukt maar ik had graag gehad dat de wafels een klein beetje meer naar geitenkaas smaakten.zou ik meer kaas mogen in het beslag doen maar zal die dan niet te slap zijn?
ik heb er dan een toefke zo op de wafel gelegd.
groetjes Patricia
Dag Patricia
De geitenkaassmaak is inderdaad subtiel… Je zou iets meer geitenkaas kunnen toevoegen of kiezen voor een geitenkaas die meer doorsmaakt. Je zou ook bv. kleine stukjes harde geitenkaas kunnen onder het beslag mengen. Tijdens het bakken gaan die toch sowieso wegsmelten.
Succes met je volgende wafelenbak! 😉
Groetjes
Myriam
ik had dit receptje graag klaargemaakt voor de kleinkinderen, maar ik vrees dat geitekaas niet echt hun meug is, door welke kaas kan ik dit vervangen? kan ik bv philadelphia gebruiken?
Met Philadelphia gaat dat zeker en vast lukken.
Succes en smakelijk!