Geitenkaaswafel met honing en appel

Ik nam onlangs een abonnement op Foodies. Ik koop het magazine toch elke maand en zo’n abonnement is dan nog zo handig én voordelig. De recepten zijn origineel en haalbaar en de fotografie is bijzonder mooi! Het bewijs dat ik helemaal weg ben van het blad: ik maakte vorige maand de corn chowder uit het januarinummer en nu dus de geitenkaaswafel met honing en appel uit de februari editie.

Die wafel zag er zo mouthwatering lekker uit. En ik ben dol op geitenkaas. Bovendien kunnen combi’s van zoet en hartig mij altijd bekoren. Het was ook het moment om ook nog eens mijn (dure) wafelijzer te gebruiken. Wat ben ik blij dat ik vorig jaar overstag ben gegaan voor dit wafelijzer en het mezelf cadeau deed voor mijn verjaardag, want het wordt niet meer geproduceerd! Subiet is het 10 keer zoveel waard… 😉 Niet dat ik van plan ben om het te verkopen, zenne.

Ik vulde het oorspronkelijke recept nog aan met wat Gandaham en rucola. Een uitstekende keuze, al zeg ik het zelf. De smaken matchten perfect. Speekmedaille voor mezelf.

 

Geitenkaaswafel met honing en appel

 

Ingrediënten voor de geitenkaaswafel (4 à 6 stuks)

250 g kruimige aardappels
Zout en peper
2 el olijfolie
75 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
2 friszure appels (type Jonagold)
4 el honing

Facultatief:
Een handje rucola
8 sneetjes Gandaham

 

Werkwijze

Kook de aardappels in ca. 25 min goed gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Laat ze ca. 15 min afkoelen en pel dan de schil eraf.

Pureer de aardappels zeer glad (bvb. met een pureeknijper). Meng de olijfolie, het bakmeel en de eieren door de puree en roer tot een glad beslag. Verbrokkel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.

Laat het beslag ca. 20 min rusten. Verhit het wafelijzer. Bak 4-6 wafels van het beslag, afhankelijk van het formaat wafelijzer. (Ik haalde er 5 uit). Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de geitenkaaswafel met de appelpartjes en druppel de honing eroverheen.

 

Geitenkaaswafel met honing en appel

 

Bron: recept uit het magazine Foodies Februari 2017.

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Geitenkaaswafel met honing en appel

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: