Ik ben namelijk van plan om in beide toestellen tegelijk sabayon te draaien en dit experiment te filmen. De clash stond normaal al voor vorig weekend op de planning, maar mijn echtgenoot had de camera nodig die ik ging gebruiken om het filmpje op te nemen. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Ik ben gewoon zelf reuzebenieuwd naar de uitkomst van de test! En neen, ik ga hem niet stiekem vooraf doen… Die video wordt een vuurdoop voor mezelf en voor mijn Cook Expert. ?
Nu, om even terug te komen op deze corn chowder. Dit is echt een supersoep. Zo eentje waarvan je lekker warm wordt na een wandeling door de mist of sneeuw of wind of ijzel,… Je mag kiezen wat je verkiest, we hebben het allemaal al gehad en ik heb aan alles een hekel. Alleen zo’n warme kom corn chowder, da’s een van de positieve punten van koning winter en voor de rest… dat het maar gauw lente wordt!
Ingrediënten voor 4 kommen corn chowder
800 g maïs (blik)
2 uien
2 el boter
150 g spekblokjes
2 tl + extra gerookt paprikapoeder
1 l melk
4 dikke plakken zuurdesembrood (ik gebruikte notenciabatta)
Ca. 150 g cheddar (geraspt)
1 bosje platte peterselie
250 g volle room
Peper en zout
Werkwijze
Laat de maïs uitlekken. Houd ca. 4 el maïskorrels apart en pureer de overige maïs in een blender of keukenmachine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een ruime pan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Voeg de uien toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 tl paprikapoeder, de maïspuree en de melk toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook ca. 15 minuten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200° C / hetelucht: 175%). Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met de cheddar en rooster ze ca. 15 minuten in de oven. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn en meng met de room. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de corn chowder over kommen en verdeel de room erover. Strooi er de maïskorrels en wat paprikapoeder (dit ben ik dus vergeten!) overheen. Serveer met de cheddartoast.
Bron: recept uit het magazine Foodies januari 2017.
Myriam,die foodprocessor is een cutter zeker? ni echt gelijk blender thermomix?
Grs,
Toch wel, hoor, Monique. De Magimix Cook Expert kan àlles wat de Thermomix kan!
Vandaar dat ik van plan ben om beide toestellen in een ‘battle’ tegenover elkaar te zetten en er een sabayon in te maken.
Wordt vervolgd.
Myriam
Myriam, ik kan niet wachten tot je test hebt gedaan. Ik heb een Thermomix uit de jaren stillekes, werkt nog goed, maar ik verlang naar vernieuwing. Dus …… ik ben benieuwd