Hap en Tap logo zonder streep
Corn chowder met cheddartoast

Corn chowder met cheddartoast

13 jan 2017 | Soep

Ik heb een nieuw speeltje: een Food Expert van Magimix. Voor alle duidelijkheid: ik kreeg het toestel alleen maar in bruikleen om het uit te testen en ik word niet betaald om hier positieve dingen neer te pennen. Maar neem het van mij aan: het is een fijn toestel! Nu had ik deze corn chowder helemaal hierin kunnen maken, maar ik beperkte me tot het fijnmalen van de maïs: de uitgelekte maïs in de mengkom en 5 minuten op volle snelheid – volle teut, zoals we zeggen – blenden tot een gladde puree. Ik zag het immers niet zitten om mijn nieuwe beauty vuil te maken door er spek goudbruin in te laten kleuren. Ah neen, hij moet proper blijven tot ik de grote vergelijkingstest ga doen met de Thermomix!

Ik ben namelijk van plan om in beide toestellen tegelijk sabayon te draaien en dit experiment te filmen. De clash stond normaal al voor vorig weekend op de planning, maar mijn echtgenoot had de camera nodig die ik ging gebruiken om het filmpje op te nemen. Nu, uitstel is zeker geen afstel. Ik ben gewoon zelf reuzebenieuwd naar de uitkomst van de test! En neen, ik ga hem niet stiekem vooraf doen… Die video wordt een vuurdoop voor mezelf en voor mijn Cook Expert. ?

Nu, om even terug te komen op deze corn chowder. Dit is echt een supersoep. Zo eentje waarvan je lekker warm wordt na een wandeling door de mist of sneeuw of wind of ijzel,… Je mag kiezen wat je verkiest, we hebben het allemaal al gehad en ik heb aan alles een hekel. Alleen zo’n warme kom corn chowder, da’s een van de positieve punten van koning winter en voor de rest… dat het maar gauw lente wordt!

 

 

Corn chowder met cheddartoast

 

Ingrediënten voor 4 kommen corn chowder

800 g maïs (blik)
2 uien
2 el boter
150 g spekblokjes
2 tl + extra gerookt paprikapoeder
1 l melk
4 dikke plakken zuurdesembrood (ik gebruikte notenciabatta)
Ca. 150 g cheddar (geraspt)
1 bosje platte peterselie
250 g volle room
Peper en zout

 

Werkwijze

Laat de maïs uitlekken. Houd ca. 4 el maïskorrels apart en pureer de overige maïs in een blender of keukenmachine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een ruime pan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Voeg de uien toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 tl paprikapoeder, de maïspuree en de melk toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook ca. 15 minuten.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200° C / hetelucht: 175%). Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met de cheddar en rooster ze ca. 15 minuten in de oven. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn en meng met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de corn chowder over kommen en verdeel de room erover. Strooi er de maïskorrels en wat paprikapoeder (dit ben ik dus vergeten!) overheen. Serveer met de cheddartoast.

 

Bron: recept uit het magazine Foodies januari 2017.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.471 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

 1. Monique decock

  Myriam,die foodprocessor is een cutter zeker? ni echt gelijk blender thermomix?
  Grs,

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Toch wel, hoor, Monique. De Magimix Cook Expert kan àlles wat de Thermomix kan!
   Vandaar dat ik van plan ben om beide toestellen in een ‘battle’ tegenover elkaar te zetten en er een sabayon in te maken.
   Wordt vervolgd.
   Myriam

   Antwoord
 2. griet adams

  Myriam, ik kan niet wachten tot je test hebt gedaan. Ik heb een Thermomix uit de jaren stillekes, werkt nog goed, maar ik verlang naar vernieuwing. Dus …… ik ben benieuwd

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Corn chowder met cheddartoast

by Myriam Minne time to read: 2 min
3