- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Corn chowder met cheddartoast

Corn chowder met cheddartoast

 

 

Corn chowder met cheddartoast

 

Ingrediënten voor 4 kommen corn chowder

800 g maïs (blik)
2 uien
2 el boter
150 g spekblokjes
2 tl + extra gerookt paprikapoeder
1 l melk
4 dikke plakken zuurdesembrood (ik gebruikte notenciabatta)
Ca. 150 g cheddar (geraspt)
1 bosje platte peterselie
250 g volle room
Peper en zout

 

Werkwijze

Laat de maïs uitlekken. Houd ca. 4 el maïskorrels apart en pureer de overige maïs in een blender of keukenmachine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een ruime pan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Voeg de uien toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 tl paprikapoeder, de maïspuree en de melk toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook ca. 15 minuten.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200° C / hetelucht: 175%). Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met de cheddar en rooster ze ca. 15 minuten in de oven. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn en meng met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de corn chowder over kommen en verdeel de room erover. Strooi er de maïskorrels en wat paprikapoeder (dit ben ik dus vergeten!) overheen. Serveer met de cheddartoast.

 

Bron: recept uit het magazine Foodies januari 2017.

Related Post