- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Geitenkaaswafel met honing en appel

Geitenkaaswafel met honing en appel

 

Geitenkaaswafel met honing en appel

 

Ingrediënten voor de geitenkaaswafel (4 à 6 stuks)

250 g kruimige aardappels
Zout en peper
2 el olijfolie
75 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
2 friszure appels (type Jonagold)
4 el honing

Facultatief:
Een handje rucola
8 sneetjes Gandaham

 

Werkwijze

Kook de aardappels in ca. 25 min goed gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Laat ze ca. 15 min afkoelen en pel dan de schil eraf.

Pureer de aardappels zeer glad (bvb. met een pureeknijper). Meng de olijfolie, het bakmeel en de eieren door de puree en roer tot een glad beslag. Verbrokkel de geitenkaas en meng door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.

Laat het beslag ca. 20 min rusten. Verhit het wafelijzer. Bak 4-6 wafels van het beslag, afhankelijk van het formaat wafelijzer. (Ik haalde er 5 uit). Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de geitenkaaswafel met de appelpartjes en druppel de honing eroverheen.

 

Geitenkaaswafel met honing en appel

 

Bron: recept uit het magazine Foodies Februari 2017.

Related Post