Eggs Benedict de luxe

door | jun 16, 2021 | Lunch, Ontbijt

Dit recept printen? Print dit recept
Eggs Benedict de luxe

Het klassieke Eggs Benedict recept bestaat uit toast, spek, een gepocheerd eitje en Hollandaise saus. Het spek kreeg bij mij een upgrade met gerookte zalm (ik had nog een #gekregen pakje van MOWI in mijn koelkast liggen na mijn zalmrecept van vorige week). Ik voegde ook nog groene asperges en spinazie toe. En als top of the bill – of moet ik zeggen top of the toastOsietra kaviaar (ook #gekregen van Royal Belgian Caviar). Nog wat eetbare bloemetjes erbij en het mag gezegd: dit is een Eggs Benedict de luxe! Want ik ben het waard! ?

 

Eggs Benedict de luxe

 

Eggs Benedict de luxe

Eggs Benedict de luxe

Een heerlijk recept voor het ontbijt of de brunch. Gemiddelde moeilijkheidsgraad.
Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Brunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ciabatta
  • 4 kakelverse eieren
  • 1 zak jonge spinazie
  • 1 teentje look
  • 2 groene asperges
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 doosje Osietra kaviaar

Voor de Hollandaise saus:

  • 4 kakelverse eieren + 2 eidooiers
  • 125 g boter, gesmolten
  • 1 tl citroensap, of meer naar smaak
  • (Witte) peper en zout

Voor de afwerking:

  • Viooltjes
  • Borage bloemen

Instructies
 

  • Snijd 4 dikke plakken van het ciabatta brood en rooster die in de broodrooster of in de oven.
  • Stoof de jonge spinazie in een klontje boter met het doormidden gesneden teentje look. Kruid met peper en zout.
  • Kook de groene asperges afhankelijk van de dikte gedurende 3 tot 5 min in kokend water met wat zout. Verfris onmiddellijk in ijswater om het kookproces te stoppen. Snijd de asperges in gelijke stukken en kruid die met peper en zout.
  • Snijd de gerookte zalm in mooie, gelijke repen en rol die strak op.
  • Breek de 4 eieren voor de gepocheerde eitjes elk apart in een kommetje. Breng water met een scheut azijn tot tegen het kookpunt. Roer het water met een garde rond. Laat het ei in de kolk glijden en laat het gedurende 2 à 3 min zachtjes pocheren. Schep het gepocheerde eitje eruit en laat in koud water afkoelen. Herhaal met de andere 3 eieren. Laat de gepocheerde eitjes voor het uitserveren even in warm water op temperatuur komen. Laat daarna op papier uitlekken.

Voor de Hollandaise saus:

  • Doe de 2 eidooiers in een hittebestendige kom en klop ze los met 1/2 el koud water. Giet de gesmolten boter over in een andere pan en zorg dat de witte bestanddelen achterblijven. Houd tegen de kook aan terwijl je au bain-marie de eidooiers opklopt.
  • Doe hiervoor een bodempje kokend water in een pan. Zet op het vuur en houd zachtjes aan de kook. Zet de kom op de pan. De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop de eidooiers au bain-marie in 3-5 min samen met 1 tl citroensap tot een dikke, luchtige massa.
  • Neem de kom van de pan.
  • Schenk in een dun straaltje de hete boter al kloppend beetje bij beetje bij het eimengsel.
  • Breng op smaak met zout en gemalen witte peper.

Afwerking

  • Dresseer alles zoals op de foto. Serveer meteen!
Trefwoord bladspinazie, gepocheerd ei, gerookte zalm, groene asperges, kaviaar, MOWI, Royal Belgian Caviar, toast

Bron: ik vond een foto op Instagram op de account van Chefs Greatest Plates die het recept van Chef Yankavi deelde. Ik verzon het recept dus zelf op basis van de foto.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.988 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




  +  73  =  81

Eggs Benedict de luxe

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: