Hap en Tap logo zonder streep
Zalm gevuld met champignons, spinazie en paprika en kruidige aardappelstoemp

Zalm gevuld met champignons, spinazie en paprika en kruidige aardappelstoemp

4 sep 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Na de beignets ging de goedlachse Siba op haar elan verder met smakelijk, no-nonsense comfortfood met veel groenten en kruiden… of zoals ze het zelf omschrijft: eenvoudige gerechten maar dan wel met een goeie dosis “Favavoum” ofte “je ne sais quoi”.

Stel je eventjes voor dat je deze schotel geserveerd krijgt, terwijl je op een terras geniet van de ondergaande zon boven de Tafelberg met in je glas een Boschendal Sauvignon Blanc 2012 Vintage… dan word je daar toch spontaan gelukkig van?

Nodig voor 2

2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
100 g champignons, in plakjes
1/2 rode paprika, in stukjes
100 g spinazie
1 el verse tijm, geritst en fijngesneden
Peper en zout
2 zalmfilets van 250g
140 g sugarsnaps of sluimererwten
Sap en geraspte schil van 1/2 citroen

Voor de stoemp:
300 g rode krielaardappeltjes, gehalveerd (niet geschild)
2 el zure room
Een handje verse peterselie, fijngesneden (de krulpeterselie heeft meer smaak dan de platte)
Een handje verse dille, fijngesneden
Zout en versgemalen peper
Olijfolie
Wat extra dille voor de garnering

Bereidingswijze

Voor de gevulde zalm:
Verwarm de oven voor op 180Β° C en bekleed een ovenschaal met een vel bakpapier.
Verhit de olie en fruit de knoflook 1 minuut.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak totdat de stukjes een beetje zacht zijn.
Voeg de snijbiet, tijm en citroenschil toe en bak totdat de snijbiet geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat een beetje afkoelen.
Maak over de lengte een inkeping in het midden van de visfilets om plaats te maken voor de vulling. Zorg ervoor dat de uiteinden intact blijven.
Vul elke filet met de helft van de vulling en leg de filets op het bakpapier in de ovenschaal.
Bak gedurende 10 minuten in de oven.
Voeg de sugarsnaps toe en bak nog 2 minuten totdat de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. De vis moet nog steeds roze zijn vanbinnen.
Leg de vis op een schaal en besprenkel met wat geperst citroensap.

Voor de stoemp:
Doe de aardappels in een kom met koud, gezouten water.
Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Giet af en zet nog even terug op het vuur om het overtollige water te laten verdampen.
Voeg de zure room en kruiden toe en plet de aardappelen grof met een vork, terwijl je ze omroert. Breng goed op smaak met peper en zout.
Besprenkel met olijfolie en werk af met wat extra dille.

Bron: Siba’s Table

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.483 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. vanwolleghem patricia

    weer een super gerecht !!!!!
    het was niet bij ondergaande zon en met zicht op de Tafelberg maar het was wel super lekker.
    het was deze middag op mijn terras met een glaasje rosΓ©.
    leuk om klaar te maken, zal het zeker nog eens maken voor vrienden of familie daar je toch veel op voorhand kan doen en dan afwerken.
    groetjes Patricia

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Zo leuk Patricia dat een superoud recept je ook nog kon bekoren! Ik vergeet vaak wat ik al allemaal geblogd heb, maar dit was inderdaad een lekker gerechtje.
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Zalm gevuld met champignons, spinazie en paprika en kruidige aardappelstoemp

by Myriam time to read: 2 min
2