Njammie! Meer uitleg heeft dit receptje eigenlijk niet nodig. OK, er komt wel wat snijwerk aan te pas, maar in ruil krijg je dan ook een kleurrijk bordje.
Nodig voor 8 personen
12 kippenvleugels (elke kippenvleugel is goed voor 2 boutjes)
Kerrie
Paprika
Zout
Maïzena
Olijfolie
50 g mange-tous
Rode chili
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
50 g sojascheuten
Sojasaus
Mirin
Sesamolie
1 dl appelsap
1/2 dl sojasaus
50 g suiker
1/2 dl mirin
1/2 dl limoensap
Maïzena
Kookvocht van de groenten
Maanzaad
Bereiding
Verwijder het vleugeluiteinde, halveer de vleugel in het kraakbeen, ontbeen het dikste gedeelte en snijd van het fijnere gedeelte één boutje eruit. Je kan ook aan je poelier vragen om dit te doen.
Kruid de boutjes met kerrie, zout en paprika en paneer ze in de maïzena.
Bak ze af in olijfolie, maar niet helemaal gaar.
Steek 3 boutjes op een bamboeprikker met telkens ertussen een partje limoen of een lenteuitje.
Kuis de groenten op en versnijd ze in julienne.
Fruit elke groente afzonderlijk kort in olijfolie, blus met de sojasaus en werk af met de mirin.
Breng na het garen van alle groenten op smaak met een paar druppeltjes sesamolie. Let op: sesamolie is zeer sterk van smaak.
Breng het appelsap aan de kook, samen met de sojasaus, mirin, kookvocht van de groenten en de suiker.
Werk af met limoensap en bind met de maïzena.
Afwerking
Bak de spiesjes verder af in de oven op 180° C gedurende een 10-tal minuten.
Warm de groenten kort op.
Schik de groenten centraal op het bord, leg hierop het spiesje. Werk af met de saus en maanzaadjes.
Bron: recept van Dhr. Philippe Gallin, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.
0 reacties