- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zalm gevuld met champignons, spinazie en paprika en kruidige aardappelstoemp

Na de beignets ging de goedlachse Siba op haar elan verder met smakelijk, no-nonsense comfortfood met veel groenten en kruiden… of zoals ze het zelf omschrijft: eenvoudige gerechten maar dan wel met een goeie dosis “Favavoum” ofte “je ne sais quoi”.

Stel je eventjes voor dat je deze schotel geserveerd krijgt, terwijl je op een terras geniet van de ondergaande zon boven de Tafelberg met in je glas een Boschendal Sauvignon Blanc 2012 Vintage… dan word je daar toch spontaan gelukkig van?

Nodig voor 2

2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
100 g champignons, in plakjes
1/2 rode paprika, in stukjes
100 g spinazie
1 el verse tijm, geritst en fijngesneden
Peper en zout
2 zalmfilets van 250g
140 g sugarsnaps of sluimererwten
Sap en geraspte schil van 1/2 citroen

Voor de stoemp:
300 g rode krielaardappeltjes, gehalveerd (niet geschild)
2 el zure room
Een handje verse peterselie, fijngesneden (de krulpeterselie heeft meer smaak dan de platte)
Een handje verse dille, fijngesneden
Zout en versgemalen peper
Olijfolie
Wat extra dille voor de garnering

Bereidingswijze

Voor de gevulde zalm:
Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed een ovenschaal met een vel bakpapier.
Verhit de olie en fruit de knoflook 1 minuut.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak totdat de stukjes een beetje zacht zijn.
Voeg de snijbiet, tijm en citroenschil toe en bak totdat de snijbiet geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat een beetje afkoelen.
Maak over de lengte een inkeping in het midden van de visfilets om plaats te maken voor de vulling. Zorg ervoor dat de uiteinden intact blijven.
Vul elke filet met de helft van de vulling en leg de filets op het bakpapier in de ovenschaal.
Bak gedurende 10 minuten in de oven.
Voeg de sugarsnaps toe en bak nog 2 minuten totdat de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. De vis moet nog steeds roze zijn vanbinnen.
Leg de vis op een schaal en besprenkel met wat geperst citroensap.

Voor de stoemp:
Doe de aardappels in een kom met koud, gezouten water.
Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Giet af en zet nog even terug op het vuur om het overtollige water te laten verdampen.
Voeg de zure room en kruiden toe en plet de aardappelen grof met een vork, terwijl je ze omroert. Breng goed op smaak met peper en zout.
Besprenkel met olijfolie en werk af met wat extra dille.

Bron: Siba’s Table

Related Post