Voor je nu denkt, dit is helemaal nog niet het seizoen van de kersen, deze kersenclafoutis werd gemaakt met diepvrieskersen.
Nodig voor 2 kersenclafoutis
200 g malse boter
200 g amandelpoeder
200 g suiker
10 g puddingpoeder
100 g ei (ca. 2 eieren)
Ca. 100 g kersen
Bereiding
Meng alle ingrediënten met elkaar tot een glad deegje. Doe dit in een keukenrobot type KitchenAid Artisan met de vlinder.
Leg een stuk bakpapier in 2 ringen van 14 cm diameter en duw het bakpapier goed aan tot tegen de rand van de ringen. Weeg het deeg af en deel het door twee. Verdeel de helft van het deeg in de ene ring en de tweede helft in de andere. Je kan ook crème brûlée schaaltjes gebruiken.
Strooi de kersen op het beslag.
Bestrooi flink met bloemsuiker voor het bakken.
Bak bij 170° C tot het gebak vast is. Dit duurt ca. 15 min.
Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.
Hé Myriam, hoeveel kersen heb je gebruikt?
Dag Birgit
Ik had een zak diepvrieskersen van 1 kg voor 10 taartjes. De zak was niet helemaal leeg. Ik schat dat ik zo’n 800 g gebruikt heb. Dus ongeveer 80 g kersen per taartje.
Succes!
Myriam
Is het de bedoeling dat de clafoutis vochtig blijft na het bakken?
Helemaal droog zal hij niet worden, Francine, door de sappige kersen.