Kersenclafoutis

De krokusvakantie is begonnen, maar het ziet er niet naar uit dat het lenteweer wordt… In plaats van naar buiten te trekken met de (klein)kinderen, zou ik gezellig samen bakken met hen. Ik spreek in de voorwaardelijke wijs, want ik heb helemaal nog geen kleinkinderen. Kinderen wel, maar die zijn te oud en zijn de fase van “samen met de mama bakken” al lang ontgroeid. Alleen om alles op te eten komen ze nog naar huis. 😉 Maar moest ik dus kleinkinderen hebben, dan zou ik deze kersenclafoutis met hen maken. Die is zo eenvoudig, een klein (-) kind kan het: alles afwegen, mengen en in een ring bekleed met bakpapier gieten. Bakken maar. En smullen!

Voor je nu denkt, dit is helemaal nog niet het seizoen van de kersen, deze kersenclafoutis werd gemaakt met diepvrieskersen.

 

Kersenclafoutis

 

Nodig voor 2 kersenclafoutis

200 g malse boter
200 g amandelpoeder
200 g suiker
10 g puddingpoeder
100 g ei (ca. 2 eieren)
Ca. 100 g kersen

 

Kersenclafoutis

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten met elkaar tot een glad deegje. Doe dit in een keukenrobot type KitchenAid Artisan met de vlinder.

Leg een stuk bakpapier in 2 ringen van 14 cm diameter en duw het bakpapier goed aan tot tegen de rand van de ringen. Weeg het deeg af en deel het door twee. Verdeel de helft van het deeg in de ene ring en de tweede helft in de andere. Je kan ook crème brûlée schaaltjes gebruiken.

Strooi de kersen op het beslag.

Bestrooi flink met bloemsuiker voor het bakken.

Bak bij 170° C tot het gebak vast is. Dit duurt ca. 15 min.

 

Kersenclafoutis

 

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Kersenclafoutis

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: