Hap en Tap logo zonder streep
Cheesecake van Anniek

Cheesecake van Anniek

6 jul 2020 | Gebak en koekjes, Zoet

Deze cheesecake van Anniek is eigenlijk de cheesecake van Pauline en dus eigenlijk de cheesecake van New York. Pauline maakte het basisrecept, Anniek voegde er frambozen, braambessen en rode besjes aan toe en ik deed daar nog kersen bovenop. Anniek is de dame achter de blog Tafelklap en een goedlachse Oilsjterse die houdt van ’t goei leven: een goei pint bier, een goei stukske vlees, een stuute met goei boter,… dàt zijn de dingen waar Anniek gelukkig van wordt. En van gezelligheid! Want wat is goei eten als je dat in je eentje moet opeten?

Nu viert Anniek in 2020 al de 10de verjaardag van haar blog. Zij was dus écht een foodblogger van het eerste uur. En ik ken Anniek al al die tijd. Niet als blogger, maar als echtgenote van Bart, destijds financieel directeur van Passage Fitness en dus mijn collega. Toen ze een paar weken geleden een oproep deed, moest ik daar wel op ingaan: Anniek daagt nl. haar lezers uit om een recept uit haar rijkgevulde archief te pimpen. De winnaars worden in het najaar getrakteerd op een Tafelklap-etentje aan haar keukentafel. Daar wil ik nog wel eens de voetjes onder tafel schuiven (ik heb er ooit zelf staan koken voor de 1e communie van haar jongste dochter die binnenkort 15 kaarsjes uitblaast).

Als recept koos ik dus voor de cheesecake van Anniek en haalde er mijn schoonste talloorke voor boven. Wat zou jij maken van haar blog? Want dat kan nog tot en met 10 juli. Dan maakt ze de winnaars bekend. Dus als je snel bent, kan je er nog bij zijn! Vergeet niet om je recept te delen op social media met #10jaarschoontalloorkes.

 

Cheesecake van Anniek

 

Recept voor cheesecake van Anniek

(Voor)bereiding: ± 30 min
Rusten: ± 60 min
Bakken: ± 60 min
Afkoelen: ±  60 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6-8 personen:
150 g speculoos koekjes
50 g gesmolten boter
600 g roomkaas
175 g suiker
3 eieren
125 g zure room
Rasp van 1/2 bio citroen
2 tl maïzena
Rood fruit naar keuze voor de afwerking

Materiaal:
1 springvorm van 20 cm

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 140° C (hete lucht).

Neem de springvorm en klem een vel bakpapier tussen de rand en de bodem. Vet de rand in met wat boter of olie.

Smelt de boter op een zacht vuur. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm.

Druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de bodem minstens een uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven.

Meng de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een 1/2 citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng niet te lang. Zodra je een glad mengsel hebt, mag je stoppen.

Giet de cheesecakevulling op de bodem en verdeel er rood fruit naar keuze over. Ik koos voor een mengeling van frambozen, rode besjes, bosbessen en kersen.

Bak de cheesecake in ca. 60 à 65 min af in de voorverwarmde oven.

Haal de cheesecake uit de oven en zet hem minstens een uurtje (of langer) koel weg. Het is perfect normaal als de cheesecake nog wat wiebelt.

 

Bron: recept van Tafelklap.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.308 andere abonnees

ARCHIEF

8 Reacties

  1. Ans Senf-Blok

    Leuk recept, maar komt er niet teveel vocht vrij tijdens het bakken?

    Groet,
    Ans

    Antwoord
  2. Marie-Claire

    Dankjewel voor alweer zo’n zaligmakend receptje !!!

    Ik ga hem dit weekend maken. Roomkaas? Bedoel je dan philadelphia? en de kersen… die zijn ontpit vermoed ik buiten deze voor de versiering die ik zie…

    groetjes,
    Marie-Claire

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marie-Claire,
      Ik gebruikte inderdaad Philadelphia en de kersen zijn ontpit, behalve een paar met steeltje omdat dat zo mooi oogt op de foto. 😉
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  3. Marie-Claire

    Dag Myriam,

    Ik heb de taart zaterdag gemaakt. Ze zag er wel niet zo mooi uit als die van jou, was wat ingescheurd in t midden, heb ik meer bij kaastaarten 🙁

    Ik had wel wat moeilijkheden met de duurtijd. Ik heb net een nieuwe oven dus qua temperatuur zou die wel ok moeten zijn, maar na 65 minuten op 140° was die nog echt veel te ongaar. Ik heb hem er dan nog 2×10 minuten ingezet en ook nog eens 10min op 160°. Wat doe ik verkeerd?

    Maar het belangrijkste nu: de taart was superrrrrlekkerrrr !!! Ik maakte er onlangs nog eentje en deze was veel luchtiger en lekkerder

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marie-Claire,
      Is het een heteluchtoven die je hebt? Heb je een metalen bakvorm gebruikt? Heb je je vorm op een rooster in het midden van je oven gezet of op een bakplaat?
      Dat zijn allemaal zaken die een effect hebben op de garing van je cheesecake.
      Ik kan dus moeilijk oordelen waar het ‘fout’ liep. Maar het belangrijkste is dat hij lekker was!
      Groetjes,
      Myriam

      Antwoord
  4. Lieve

    Ik wil deze al langer maken, maar ik had nog een vraagje. Ik zie dat er roomkaas wordt gebruikt en meestal is dit Philadelphia. Maar kan ik het ook door iets anders vervangen, bijvoorbeeld platte (vette) kaas, mascarpone,… een mengeling ervan? Groetjes, Lieve

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan je zeker, Lieve. Ik heb al ‘vanalles’ gebruikt om cheesecake te maken en nog nooit mislukkingen gehad.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cheesecake van Anniek

by Myriam Minne time to read: 2 min
8
%d bloggers liken dit: