Hap en Tap logo zonder streep
10 x Tourbillon

10 x Tourbillon

11 jun 2025 | Best of: 10 x

10 x, het is ondertussen een succesvol format wanneer ik in tijdsnood zit. En dat laatste is weer maar eens het geval. Ik snap het eerlijk gezegd niet goed. Vroeger had ik “maar” een weekend van 2 dagen, “moest” ik een bezoekje brengen aan mijn ouders (gemiddeld 3 uur) en was er sowieso voetbal. Sinds vorig jaar heb ik een “landingsbaan” en tellen mijn weekends 3 dagen. Mijn ouders zijn helaas overleden en het is zomerstop in het voetbal momenteel… en toch slaag ik er niet in om 3 recepten per week te maken voor jullie. Ik heb wel een goed excuus: vorig weekend had ik visite en dus geen tijd om nieuwe recepten te creëren en de afgelopen week moest ik de 1e leesproef van mijn boek nalezen. Na 10 x asperges, 10 x rabarber, 10 x aardbeien, 10 x mosselen, 10 x kersen, 10 x appelgebak en 8 x lamsvlees dacht ik aan dit specialleke: 10 x Tourbillon.

De Tourbillon is mijn favoriete mal van Silikomart. Het was de eerste die ik kocht: ik vond het heel fijn dat mijn taartjes en dessertjes eruit zagen alsof ik een perfecte spiraal gespoten had. Niet dus, zo fake als wat: die perfectie krul komt gewoon uit een mal. De Tourbillon is er in 3 maten: met een diameter van 4,5 cm, een diameter van 7,5 cm en een diameter van 14 cm.

De titels zijn aanklikbaar om het recept in kwestie te raadplegen. De recepten staan niet in volgorde van voorkeur, maar zijn random geschikt.

1. Limoenmoussetaart met witte chocolade en basilicum

Limoenmoussetaart

In 2020 vond ik dit het mooiste taartje dat ik ooit maakte. Wel, anno 2025 vind ik dat eigenlijk nog steeds. Deze limoenmoussetaart zou zo bij de betere Parijse patissier in de toonbank kunnen liggen voor een paar tientallen euro’s. Lof oogsten bij je gasten? Schotel hen dit taartje dan voor!

2. Plattekaasmousse, aardbeienmacarons, witte chocolade namelake, yuzugel

Plattekaasmousse

Nog zo’n pareltje waarmee je ooooh’s en aaaah’s gaat krijgen van je gasten, is deze plattekaasmousse. Tip: als je de macarons gewoon koopt, dan valt het werk reuzegoed mee. Ik vertel het niet verder!

3. Snickers dessertbord

Snickers dessertbord

Wie van pinda’s houdt én van chocolade én van karamel, die gaat smullen van dit dessertbord. En zelfs wie geen grote fan is van pinda’s (zoals ik), zal dit bordje met smaak en plezier naar binnen werken!

4. Taart van chocolademousse

Chocolademoussetaart

Boem, patat! Deze taart van chocolademousse was liefde op het eerste gezicht! Met een mooie spiraal van karamelpasta en afgewerkt met flinterdunne chocolaatjes. Deze taart van chocolademousse is da bomb!

5. Passievrucht panna cotta met kokosijs, kokoscrumble en meringue

Kokosdessert

Ben je meer fan van exotische smaken dan van chocolade en karamel? Kies dan voor dit dessertbord met passievrucht en kokos. Een reis naar zonnige oorden zonder je huis uit te komen!

6. Braambessensorbet, yoghurt-limoencrème & amandelcrunch

Yoghurt-limoencrème

Nog zo’n lentefris dessert is deze yoghurt-limoencrème met braambessensorbet. Weinig werk, superlekker, wat wil je nog meer?

7. Chocolademousse taartje met gezouten boterkaramel

Chocolade taartje

Dit chocoladebommetje… euh chocoladebolletje wil je zo snel mogelijk maken. Als je een chocoholic bent tenminste!

8. Panna cotta van basilicum met clementines en rood fruit

Basilicum panna cotta

Easy peasy, maar spectaculair zomerdessert. De smaken kloppen als een bus!

9. Spectaculaire speculoostaart

Spectaculaire speculoostaart

Nog zo eentje: easy peasy maar spectaculair in de vorm van een speculoostaart deze keer. Smaakt in élk seizoen!

10. Panna cotta van blauwe bes, plattekaasmousse, spongecake van limoncello

Bosbessen panna cotta met dragon

Een eetbaar schilderijtje dit!

Oh ja, ik maakte ook al hartige recepten met mijn Tourbillon mal: een tomatensalade 2.0, een warm-koude tomatensoep met mozzarella, kreeft à la nage met crémeux van wortel en noordzeekrabsalade met groene appel. Pick your choice!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

3 Reacties

  1. berlinda de bleeckere

    kan niet kiezen 🙂

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Allemaal maken? Eentje met de keer! 😉

      Antwoord
  2. Marinette

    Zelfs op vakantie geniet ik van je recepten

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 x Tourbillon

by Myriam Minne time to read: 2 min
3