Hap en Tap logo zonder streep
8 x lamsvlees

8 x lamsvlees

25 apr 2025 | Best of: 10 x

In het verleden deelde ik al meermaals 10 recepten in 1 blog (als je 12 jaar bezig bent, dan heb je wel wat) en dat sloeg telkens aan: 10 x asperges10 x rabarber10 x aardbeien10 x mosselen en 10 x kersen, 10 x appelgebak. Vandaag, nu de lente in full swing is, deel ik graag 8 x lamsvlees. Jawel, er staan 10 lamsrecepten op de blog, maar ik heb niet van alle 10 nog de foto’s. Sommige recepten zijn al zo oud dat de foto’s ervan verdwenen zijn tussen de plooien van mijn archieven.

De titels zijn aanklikbaar om het recept in kwestie te raadplegen. De recepten staan niet in volgorde van voorkeur, maar zijn random geschikt.

1. Lamskoteletjes met groene kruidenrisotto

Lamskoteletjes met groene kruidenrisotto

Willen jullie het hart van jullie geliefde raken? Zet dan dit vlezeke op tafel. Na het verorberen van deze sappige, perfect gegaarde lamskoteletjes zal hij/zij in de zevende hemel zijn!

2. Lamskroon en -filet, crème van rode puntpaprika, polenta

Lamskroon én lamsfilet, da’s sowieso al feest op het bord, maar met die fluweelzachte crème van rode puntpaprika en de krokant gebakken polenta wordt het helemaal een culinair feestje. Dit gerecht barst van de smaak én kleur en is tegelijk chic genoeg voor een etentje met vrienden én haalbaar zonder Michelinster. Geef toe, zo koken is toch gewoon plezant?!

3. Lamsfilet met een Oosters accent

Lamsfilet, maar dan met een twist die je rechtstreeks naar duizend-en-een-nacht katapulteert! Oosterse vibes all over the place dankzij een geurige bouillon met ras el hanout, een vrolijk timbaaltje dat bijna te mooi is om op te eten en kroketjes van lamszwezerik die zo lekker zijn dat je ze wilt verstoppen voor je gasten. 😜 Dit is geen gewoon hoofdgerecht, dit is een culinaire citytrip zonder je keuken te verlaten!

4. Lamsfilet met asperges, lamsjus en peultjes

Dit gerecht is een ode aan de lente: malse lamsfilet met een kruidige persillade, fluwelige erwtencrème met munt, knapperige boontjes en asperges die je doen dromen van zonnige dagen. En die aardappelrolletjes met eekhoorntjesbroodpoeder? Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen – pure magie!

5. Sous-vide gegaarde lamsfilet met blauwe kaas saus en wortels

Zin in een gerecht dat net zo wispelturig is als het Belgische weer? 🌦️ Deze sous-vide gegaarde lamsfilet met blauwe kaas saus en geroosterde wortels is de perfecte mix van winterse gezelligheid en lentefrisse flair. De malse lamsfilet, sous-vide gegaard tot perfectie, smelt op je tong, terwijl de krachtige blauwe kaas saus met porto en vijgen een diepe, hartige toets toevoegt. De kleurrijke mix van geroosterde wortels – denk aan pastinaak, aardpeer en rode biet – zorgt voor een knapperige, zoete tegenhanger.

6. Gekruide lamsrack, met spinazie-aardappelen en tomatensaus

Deze gekruide lamsrack is allesbehalve saai! 🔥 Krokant korstje, sappig vlees en een tomatensaus om je vingers bij af te likken. Met die spinazie-aardappeltjes erbij? Comfortfood met een culinaire knipoog! 👌

7. Lamsfilet en -schouder met geitenkaaskroketje

Twee keer lamsvlees, dubbel zo lekker! 😋 Malse filet, smeuïge schouder én een krokant geitenkaaskroketje dat alles samenbrengt. Voeg daar nog wat lentegroentjes en een frisse jus bij, en je hebt een bord waar je instant blij van wordt!

8. Lamsfilet met asperges, doperwten en vadouvan jus

Lente op z’n best! 🌿 Malse lamsfilet, frisse asperges en erwtjes, en een exotisch vadouvan-jusje dat alles naar een hoger niveau tilt. Simpel, chic en overheerlijk! 😍

Nu ben ik benieuwd: welk recept van deze 8 x lamsvlees is jullie favoriet?

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 x lamsvlees

by Myriam Minne time to read: 2 min
0