Hap en Tap logo zonder streep
Tartaar van rundvlees met verse kruiden

Tartaar van rundvlees met verse kruiden

26 jun 2016 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Less is more. Die uitspraak is voor de volle 100% van toepassing op deze heerlijke tartaar van rundvlees: weinig ingrediënten, maar wel producten van topkwaliteit. Alles staat of valt inderdaad met rundvlees van de bovenste plank bij dit gerecht: een filet mignon blanc bleu belge of Belgisch witblauw. Kwaliteit van eigen bodem, zeg maar. Waarom zouden we altijd moeten kiezen voor ‘vlezekes’ die van de andere kant van de wereld komen, denk maar aan het gehypete wagyu beef uit Japan en/of runderrassen uit Australië of Nieuw-Zeeland? We mogen voor mijn part gerust iets chauvinistischer zijn: ons bier is het beste, onze chocolade is de beste en onze voetballers zijn dat ook. Een straffe uitspraak. Nah! Mijn pronostiek: 3-0. We gaan goulash maken van die Hongaren. 😉 Go, red devils, go!

 

Tartaar van rundvlees met verse kruiden

 

Nodig voor 4 personen

Voor de tartaar van rundvlees:
440 g filet mignon
De blaadjes van 1 takje munt
4 à 5 koriandertopjes
1 cm gember

Voor de dressing:
3 el sushiazijn
3 el sesamolie
3 el olijfolie
1 el mirin
3 el witte sojasaus
Peper van de molen
Grof zeezout (niet te veel, want de sojasaus is al vrij zout)

Extra als garnituur:
4-tal radijsjes
1 handje frisée salade
Mayonaise op smaak gebracht met gerookt kerriepoeder uit Tibet
Zwarte sesamzaadjes
Grofgehakte pinda’s met balsamico (met gewone pinda’s lukt het ook)

 

Werkwijze

Snijd de filet mignon met een scherp mes in blokjes.

Versnijd de koriander en munt fijn, rasp de gember en meng onder de tartaar.

Breng op smaak met peper van de molen en gerookt zeezout.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng er zoveel als nodig onder de tartaar. Laat even rusten zodat de smaken kunnen intrekken.

Snij de radijsjes in dunne plakjes. Pluk de salade.

Verdeel de tartaar over 4 borden. Werk af met plakjes radijs, salade, zwarte sesamzaadjes, pinda’s en spuit hier en daar een druppeltje kerriemayonaise.

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

7 Reacties

  1. Evelyn

    Hallo, kan dit ook met bruine sojasaus en zonder mirin?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan, Evelyn. Al zal het dan wel iets minder zoet smaken. Je kan eventueel een superklein snuifje suiker toevoegen.
      Het zal ook iets minder fris ogen door de bruine sojasaus… maar de smaak zal dezelfde zijn.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Evelyn

        Dag Myriam… Bedankt voor je vlotte reactie.
        Zal eerst zien of er in de supermarkt witte sojasaus staat…
        Groetjes en fijne feestdagen gewenst

        Antwoord
      • Evelyn

        Kan dit volledig op voorhand worden gemaakt ?

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Dit kan zeker een paar uur op voorhand gemaakt worden. Bewaar de tartaar goed afgedekt in de koelkast.
          Haal hem wel een half uurtje voor het serveren uit.
          Smakelijk!

          Antwoord
  2. Jacqueline Ariens

    Waar kan ik de pinda’s met balsamico krijgen. Of maak je die zelf?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ik heb het met gewone pinda’s gemaakt, Jaqueline.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Tartaar van rundvlees met verse kruiden

by Myriam Minne time to read: 1 min
7