Nodig voor 4 personen
Voor de tartaar van rundvlees:
440 g filet mignon
De blaadjes van 1 takje munt
4 à 5 koriandertopjes
1 cm gember
Voor de dressing:
3 el sushiazijn
3 el sesamolie
3 el olijfolie
1 el mirin
3 el witte sojasaus
Peper van de molen
Grof zeezout (niet te veel, want de sojasaus is al vrij zout)
Extra als garnituur:
4-tal radijsjes
1 handje frisée salade
Mayonaise op smaak gebracht met gerookt kerriepoeder uit Tibet
Zwarte sesamzaadjes
Grofgehakte pinda’s met balsamico (met gewone pinda’s lukt het ook)
Werkwijze
Snijd de filet mignon met een scherp mes in blokjes.
Versnijd de koriander en munt fijn, rasp de gember en meng onder de tartaar.
Breng op smaak met peper van de molen en gerookt zeezout.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng er zoveel als nodig onder de tartaar. Laat even rusten zodat de smaken kunnen intrekken.
Snij de radijsjes in dunne plakjes. Pluk de salade.
Verdeel de tartaar over 4 borden. Werk af met plakjes radijs, salade, zwarte sesamzaadjes, pinda’s en spuit hier en daar een druppeltje kerriemayonaise.
Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.
Hallo, kan dit ook met bruine sojasaus en zonder mirin?
Dat kan, Evelyn. Al zal het dan wel iets minder zoet smaken. Je kan eventueel een superklein snuifje suiker toevoegen.
Het zal ook iets minder fris ogen door de bruine sojasaus… maar de smaak zal dezelfde zijn.
Succes en smakelijk!
Myriam
Dag Myriam… Bedankt voor je vlotte reactie.
Zal eerst zien of er in de supermarkt witte sojasaus staat…
Groetjes en fijne feestdagen gewenst
Kan dit volledig op voorhand worden gemaakt ?
Dit kan zeker een paar uur op voorhand gemaakt worden. Bewaar de tartaar goed afgedekt in de koelkast.
Haal hem wel een half uurtje voor het serveren uit.
Smakelijk!
Waar kan ik de pinda’s met balsamico krijgen. Of maak je die zelf?
Ik heb het met gewone pinda’s gemaakt, Jaqueline.