- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tartaar van rundvlees met verse kruiden

 

Tartaar van rundvlees met verse kruiden

 

Nodig voor 4 personen

Voor de tartaar van rundvlees:
440 g filet mignon
De blaadjes van 1 takje munt
4 à 5 koriandertopjes
1 cm gember

Voor de dressing:
3 el sushiazijn
3 el sesamolie
3 el olijfolie
1 el mirin
3 el witte sojasaus
Peper van de molen
Grof zeezout (niet te veel, want de sojasaus is al vrij zout)

Extra als garnituur:
4-tal radijsjes
1 handje frisée salade
Mayonaise op smaak gebracht met gerookt kerriepoeder uit Tibet
Zwarte sesamzaadjes
Grofgehakte pinda’s met balsamico (met gewone pinda’s lukt het ook)

 

Werkwijze

Snijd de filet mignon met een scherp mes in blokjes.

Versnijd de koriander en munt fijn, rasp de gember en meng onder de tartaar.

Breng op smaak met peper van de molen en gerookt zeezout.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng er zoveel als nodig onder de tartaar. Laat even rusten zodat de smaken kunnen intrekken.

Snij de radijsjes in dunne plakjes. Pluk de salade.

Verdeel de tartaar over 4 borden. Werk af met plakjes radijs, salade, zwarte sesamzaadjes, pinda’s en spuit hier en daar een druppeltje kerriemayonaise.

 

Bron: recept van Dhr. David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post