Pavé à la Leffe is eigenlijk bijzonder geschikt om bij het aperitief geserveerd te worden, gewoon in blokjes gesneden. En dus wilde ik een aperitiefhapje creëren. Eentje om mee uit te pakken bij je gasten, maar toch eenvoudig genoeg om het snel te maken. Opzet geslaagd? Ik dacht het wel. Mijn man was – zoals gewoonlijk – proefkonijn en nog voor ik tot drie kon tellen, waren de 5 rolletjes in zijn mond verdwenen en keek hij me – met smekende puppyogen – aan. Een blik die meer zegt dan woorden: “is er nog?”. Alles at hij op. Ook de andere rolletjes die niet op de foto staan… Of hij ook nog wat overliet voor mij? Oh jawel! Het bier. Mijn man drinkt geen alcohol. Nooit. En dus mocht ik in mijn eentje die fles soldaat maken. Je hoort me niet klagen. ?
Ingrediënten voor 8 personen
Voor de runderrolletjes:
400 g rosbief
1 pakje Pavé à la Leffe Bruin (200 g)
4 pijpajuintjes
2 wortels
1 el mosterd
Een snufje suiker
Voor de mosterddip:
2 el honing
4 el (graan)mosterd
1 dl arachide olie
Peper & zeezout
1 tl kurkuma
1 mespuntje komijnzaadpoeder
Het sap van 1 limoen
Bereiding
Voor de runderrolletjes:
Snijd de Pavé à la Leffe Bruin, de pijpajuin en wortel in julienne (dunne staafjes) van 7 cm.
Stop de rosbief even in de diepvries om het snijden te vergemakkelijken. Snijd dunne plakjes van de rosbief en kruid met peper, zeezout en bestrijk met mosterd en suiker.
Leg ze op het werkblad en beleg met de julienne Pavé à la Leffe Bruin, wortel, pijpajuin.
Rol de plakjes strak op en snijd ze in twee of drie.
Voor de mosterddip:
Meng de honing met mosterd, kurkuma, limoensap en mespunt komijnzaadpoeder.
Kruid goed met peper en zeezout en monteer met de arachideolie.
Bron: recept geïnspireerd op een recept van Jo Nelissen maar door mezelf aangepast voor Pavé à la Leffe.
0 reacties