Hap en Tap logo zonder streep
Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

10 sep 2021 | Hapjes

Christmas is coming! The countdown is on! En dus wilde ik absoluut deze macaron met limoencrème en white pearl kaviaar maken. Het idee vond ik in het begeleidend boekje dat ik bij mijn zending Royal Belgian Caviar kreeg. Alleen ontbrak het recept. Maar dat was snel opgelost: zoals ik al schreef, kwam Macaron Queen Asha van Once Upon A Cake bij me bakken en dus was ik er 100% zeker van dat ik de perfecte macaron zou krijgen. En wat de vulling betreft, greep ik terug naar een recept dat ik onlangs nog maakte voor gasten: limoencrème. Poepsimpel en heel verfrissend en contrasterend met de zilte kaviaar. Bingo!

De white pearl kaviaar heb ik gekregen. Ik deel hier even de link voor wie interesse zou hebben in de exclusieve delicatesse.

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

Recept voor gevorderden!
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 30 stuks

Equipment

  • Thermometer
  • Staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor de macaron:

  • 150 g amandelmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 110 g eiwitten
  • 150 g fijne suiker
  • 37 ml water

Voor de limoencrème:

  • 300 g Philadelphia roomkaas
  • 1 limoen, sap en rasp

Voor de afwerking:

  • 1 potje white pearl kaviaar

Instructies
 

Voor de macaron:

  • Zeef het amandelmeel en de poedersuiker minstens 3 keer. Vind je dat teveel werk, dan kan je ook het amandelmeel en de poedersuiker kort mixen in de foodprocessor. Mix zeker niet te lang, zodat de olie uit het amandelmeel niet vrijkomt.
  • Doe de helft van de eiwitten bij het amandel-poedersuiker-mengsel en meng tot een pasta die lijkt op marsepein. Dek af met plasticfolie en laat even rusten op kamertemperatuur.
  • Begin ondertussen aan de Italiaanse meringue. Eerste stap: voeg fijne suiker en water samen in een pannetje en breng aan de kook.
  • Klop de resterende helft van de eiwitten op in de keukenrobot wanneer deze suikersiroop 115° C bereikt.
  • Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de eiwitten wanneer die 118° C heeft bereikt. Blijf mixen aan hoge snelheid tot de meringue ca. 35° C bereikt.
  • Neem een spatel Italiaanse meringue en vouw deze onder de amandelpasta. Vouw er daarna de resterende meringue onder.
  • Nu komt het delicaatste deel van de bereiding: de macaronage. Sla met de spatel de lucht uit het macaronbeslag. Het beslag is goed wanneer het in een sliert van je spatel afloopt maar niet te vloeibaar is. Één keer te veel of te weinig omvouwen kan er al voor zorgen dat het beslag te dun of te dik wordt. (Zie de tips hieronder).
  • Giet het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit macarons. Dat wil zeggen: cirkels van ca. 4 cm diameter.
  • Verwarm de oven voor op 150° C en bak de macarons gedurende 12 min.
  • Haal de bakmat of het bakpapier van de bakplaat en laat de macarons afkoelen op een rooster voor je ze van de mat of het papier haalt.

Voor de limoencrème:

  • Breng de Philadelphia op smaak met de limoen (rasp en sap) en doe in een spuitzak.

Afwerking

  • Spuit een mooie toef limoencrème tussen 2 macaronschelpen en leg een lepeltje white pearl kaviaar op de macaron.

Notities

In dit oude recept van macarons kan je megaveel tips vinden, zoals dat je best geen verse eiwitten gebruikt.
En dan is er nog dit filmpje op YouTube dat me ook aangeraden werd door Asha. Als je nog nooit macarons maakte, bekijk je dat best eens. Zo kan je zien hoe je massa er moet uitzien na de macaronage.
Trefwoord kaviaar, limoencrème, macaron, macarons, Royal Belgian Caviar

Bron: bovenstaand recept van macarons is het succesrecept dat Asha altijd gebruikt.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.435 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Macaron met limoencrème en white pearl kaviaar

by Myriam Minne time to read: 2 min
0