Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake

Worcestershire saus van Lea and Perrins maakt deel uit van de vaste ingrediënten in mijn voorraadkast en dat was ook al zo voor het merk van de saus met de onuitspreekbare naam mij vroeg om nu al 3 recepten te creëren. Check zeker nog eens mijn oesters en mijn sucrine met Cheddar crème en crumble. Deze keer koos ik voor een torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake. Torentjes zijn dan misschien wel een beetje passé, ik vind ze nog leuk. En uiteindelijk doe ik toch gewoon mijn goesting. En volg ik mijn buikgevoel. En dat laat me nooit in de steek. Haha!

Dit torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake is een topreceptje en voor wie zich nu in het haar krabt en bedenkt: waar vind ik wasabi furikake, begot? Wel, je kan nu tijdelijk bij Sligro Ispc terecht en neen, dit is geen sponsored content. Ik vind het gewoon sneu voor zo’n fijne horecaspeciaalzaak dat ze – net zoals zovelen – te lijden hebben onder die corona crisis. Maar vind je dat teveel gedoe, vervang de wasabi furikake dan gewoon door sesamzaadjes naar keuze.

Dit recept werd gerealiseerd in samenwerking met Lea and Perrins. Lees mijn disclaimer hier.

Ik serveerde de zalmtartaar op een koud bord van Sanodegusto.

 

Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake

 

Recept voor torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake

(Voor)bereiding: ± 30 min
Bakken: ± 9-11 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
200 g kraakverse zalm, zonder vel en zonder graten
2 kleine sjalotjes, fijngehakt
Lea and Perrins Worcestershire® saus naar smaak
Tabasco® naar smaak
Fleur de sel
5 cl olijfolie
Het sap van ½ citroen
¼ bussel platte peterselie, fijngesneden

Voor het krokantje met wasabi furikake:
90 g eiwit
50 g olijfolie extra vierge
90 g bloem
Wasabi furikake
Zwart sesamzaad
Fleur de sel

Voor de afwerking:
1 el zalmeitjes
(Gerookt) paprikapoeder
Peper van de molen
200 g mayonaise
1 tl groene mosterd

 

Werkwijze

Voor het krokantje met wasabi furikake:
Meng 90 g eiwit met 50 g goeie olijfolie en 90 g bloem tot een glad deeg in de staande mixer type KitchenAid of met de klopper.

Verdeel het deeg op 2 grote bakmatjes en wrijf zeer dun open met een paletmes.

Bestrooi met voldoende wasabi furikake, zwart sesamzaad en fleur de sel.

Bak lichtbruin en krokant in de oven op 170° C gedurende ca. 9 à 11 min.

 

Voor de zalmtartaar:
Hak de zalmfilet, doe deze in een slakom en voeg de gehakte sjalotjes toe. Voeg dan naar smaak Lea and Perrins Worcestershire®-saus, Tabasco, peper en fleur de sel toe en meng met een vork.

Giet er de olijfolie beetje bij beetje bij en blijf mengen. Werk af met citroensap. Kruid bij naar smaak.

Verdeel het zalmmengsel in 2 gelijke delen. Meng de platte peterselie onder een van de delen. Verdeel elk deel in porties van 25 g zoals een tartaar.

 

Voor de groene saus:
Meng 200 g mayonaise met 1 tl groene mosterd.

 

Afwerking

Leg een krokantje in het midden van een bord. Schik er een portie zalmtartaar met peterselie op. Schik er terug een krokantje op en vervolg met een portie zalmtartaar natuur. Dek af met een krokantje.

Spuit met een spuitzak de groene saus op de vrije ruimte van elk bord. Strooi er zalmeitjes over en werk af met (gerookt) paprikapoeder.

Serveer meteen.

 

Bron: me, myself and I voor Lea and Perrins.

Related Post

Tags: , , , , ,

Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi furikake

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: