Spicy avocadosalade

door | mrt 20, 2020 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Dit recept printen? Print dit recept

Elke kookstijl is anders. Zoveel bloggers, zoveel stijlen. En dat is leuk en zorgt voor diversiteit. Neem nu de blog van Caroline van Avocado van de Duivel (wat een topnaam he, altijd al stiekem jaloers geweest op zo’n originele naam!). Ik ken Caroline al zolang als ik blog en dat is binnenkort 8 jaar. Caroline is ondertussen al 10 jaar aan het bloggen en was dus echt een pionier in blogland. Haar kookstijl is helemaal anders dan die van mij, anders maar niet minder lekker. Een tijdje geleden spraken we af om eens samen aan de slag te gaan in de keuken en wat was dat een geslaagd experiment. We maakten o.a. deze spicy avocadosalade uit het boek Sergio’s Smaakmakers. Nu is dit een recept dat ik nooit zou maken, compleet fout, want, man, wat een smaakbommetje! Caroline deed er nog wat met dille gemarineerde gerookte zalm, rode paprika en zalmeitjes bij. Het resultaat, een mooi, kleurrijk, gezond én lekker bordje.

Tip van de Sergio himself: maak extra veel van de Thaise vinaigrette. Die is namelijk niet alleen lekker in deze avocadosalade, maar ook door wat glasnoedels, kipgehakt, of over dungesneden biefstuk.

 

Spicy avocadosalade

 

Recept voor spicy avocadosalade

(Voor)bereiden: ± 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Thaise vinaigrette:
6 el Thaise vissaus (of minder naar smaak)
2 sjalotten, gesnipperd
1/2 verse rode chilipeper, fijngesneden (met een klein beetje van de pitjes)
1 el palmsuiker of rietsuiker
2 limoenen, sap en rasp
1/2 el munt, fijngesneden
1 el koriander, fijngesneden

2 rijpe avocado’s
15 g geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes
30 g geroosterde, gezouten cashewnoten, grof gehakt
Munt, ter garnering
Koriander, ter garnering
Fleur de sel

 

Werkwijze

Voor de Thaise vinaigrette:
Meng voor de Thaise vinaigrette de vissaus, sjalot, chilipeper, suiker, limoensap en -rasp, munt en koriander.

 

Voor de avocadosalade:
Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in gelijke plakjes.

Marineer de avocado met de vinaigrette en dresseer in een bord.

Werk de avocadosalade af met de sesamzaadjes en gehakte cashewnoten, koriander, munt en wat fleur de sel.

 

Spicy avocadosalade

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept uit het boek Sergio’s Smaakmakers van Sergio Herman.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.981 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

2 Reacties

  1. SandraenStefke

    De avocado mooi groen houden vinden wij toch wel moeilijk.
    Zelfs met besprenkelen met limoen of citroensap. “A la minute” is de boodschap hier denken wij.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Stefan,
      Wij hebben de avocado besprenkeld met citroensap inderdaad en daarna direct kort gemarineerd in de vinaigrette.
      Het resultaat is wat je ziet. Geen Photoshop. Dat kan ik niet. 😉
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56  +    =  63

Spicy avocadosalade

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: