Oreo tiramisu

door | feb 22, 2015 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Oreo tiramisu

Na mijn bekentenis dat ik nog nooit Churros had gegeten, moet ik nog iets toegeven: ik had (lees: had, want daar heb ik meteen verandering in gebracht!) ook nog nooit Oreo’s gegeten. Nu zie ik dat Amerikaanse koekje nochtans heel vaak voorbij komen op Pinterest, Instagram,… en dus moest dringend verandering komen in mijn Oreoloos bestaan.

Het toeval wilde dat mijn Hollandse blogvriendin Carola vorige week de meest verrukkelijke tiramisu blogde met koffiesiroop, frambozen en … jawel, Oreo’s. Nu geloof ik niet in toeval en zette het pakje Oreo’s meteen op mijn boodschappenlijstje. Allez, ik kocht voor alle zekerheid maar meteen 3 rolletjes, met die cookie monsters die hier ’s nachts mijn huis en vooral mijn keukenkasten onveilig maken…

Wel, dit is een toptiramisu. Vergeet de boudoirkes en de Amaretto, Oreo’s en Tia Maria (of Kahlua) zijn 1000 keer lekkerder. En origineler.

Nodig voor 4 grote of 8 kleine glazen

125 g mascarpone
200 ml slagroom
3 schepjes suiker of meer als je dat lekker vindt
1/2 vanillestokje
1 rol met Oreo’s
1/2 pakje frambozen uit de diepvries, maar vers zijn ze natuurlijk veel lekkerder in het zomerseizoen
Sterke koffie om je Oreo’s in de dopen

Voor de koffiesiroop:
80 ml. sterke (espresso) koffie. Iets teveel is geen probleem, dan laat je de siroop iets langer inkoken
2 el Tia Maria (of Kahlua)
3 el suiker naar smaak

Maak de koffiesiroop door de koffie, de Tia Maria (of Kahlua) en de suiker te laten inkoken tot een stroop die eruit ziet als een dikke karamel. Handig is het als je het een dag eerder maakt. Zet koel weg.

Klop de slagroom stijf met de suiker en het merg van de vanillestok. Klop de mascarpone los in een schaaltje en voeg deze bij de slagroom.  Carola deed ook nog Klopfix bij de slagroom, maar da’s dus eigenlijk voor niks nodig. Zonder lukt het ook perfect.

Zet sterke koffie en doop de Oreo’s hier even in zodat ze het vocht kunnen absorberen. Snij de oreo’s in smalle repen of stukjes.
Bewaar 1 koekje om het te raspen bovenop het dessert! Oeps, ben je dat vergeten? Je kunt ook gewoon pure chocolade raspen, dat ziet er ongeveer hetzelfde uit.

Ontdooi de frambozen. Bewaar wat frambozen als garnering. Het overige fruit wordt in stukjes gesneden.

Nu gaan we bouwen!
Leg onderop wat stukjes in koffie gedoopte Oreo’s. Vervolgens lepel je hier een klein beetje koffiesiroop overheen en schep je wat frambozenstukjes.

Hier bovenop komt een laag slagroom/mascarpone.

Herhaal nogmaals: Oreo’s, koffiesiroop, frambozen en eindig met een laagje slagroom met mascarpone.

Rasp de laatste Oreo over de tiramisu en versier het dessert met de frambozen.

Bron: recept van de blog Carola Bakt Zoethoudertjes

 

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.046 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

12 Reacties

  1. Peggy Bogaerts

    Mijn "ordinaire" tiramisu staat al in de ijskast voor mijn verjaardagsbezoek vanmiddag :-(. Welk excuus zou ik nog kunnen gebruiken om dit klaar te maken ? Gewoon zin erin, kan dat 😉 ?

    Antwoord
  2. Kris Herrijgers

    En ik moet toegeven dat ik Oreo koekjes al wel geproefd heb, maar daar helemaal geen fan van ben. Maar damn, dit ziet er wel super lekker uit !!!

    Antwoord
  3. Hap & Tap

    Peggy, ALLE excuses zijn goed om deze Oreo versie te maken! Fijne verjaardag!

    Antwoord
  4. Hap & Tap

    Dat is het ook, Kris. Vooral die koffiesiroop is om duimen en vingers bij af te likken! Mmmm, die ga ik nog maken, als is 't maar om een simpele pannenkoek te pimpen!

    Antwoord
  5. Carola

    Lekker hoor, weet ik uit eigen ervaring 😉

    Antwoord
  6. Hap & Tap

    Bedankt voor het recept, Carola! 🙂

    Antwoord
  7. Bakdame

    hoi myriam,
    ik heb deze gisteren gemaakt voor pasen en ja hoor: hier zijn ze zeer goed ontvangen.
    super lekker!
    ik maak er deze week een blogje van en verwijs zeker door naar jouw website…
    liefs

    Antwoord
  8. Hap & Tap

    Dat doet me plezier, Bakdame! Bedankt! 🙂

    Antwoord
  9. Andrea

    Voor mijn smaak veel te veel slagroom!
    Ik heb de hoeveel heid mascarpone verdubbeld en de koekjes in een mengsel van koffie en Tia Maria gedoopt. Lekker!!!

    Antwoord
  10. Barbara

    Een van de makkelijkste en lekkerste desserts die ik ken. Verrukkelijke smaakcombinatie en hoewel ik oreo’s niet lekker vind zijn ze in dit gerecht verrukkelijk!

    Antwoord
  11. Barbara

    Inmiddels mijn favoriete dessert. Verrukkelijke combi met de koffiesiroop. Morgen staat hij weer op het menu????

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oreo tiramisu

by Myriam time to read: 2 min
12
%d bloggers liken dit: