Hap en Tap logo zonder streep
Groen kruidensoepje (in de Thermomix)

Groen kruidensoepje (in de Thermomix)

14 sep 2016 | Hapjes

Normaal vertrek ik van een recept wanneer ik wil bloggen, maar niet vandaag… Onlangs hield restaurant D’Oude Pastorie in Hijfte een uitverkoop van servies en daar werd ik naartoe gezogen als een beer naar een pot honing: servies én uitverkoop én voordelig in één adem?!!! Die dag hoefde mijn baas mij niet te vragen om overuren te presteren. Om klokslag 17u zat ik in mijn wagen. Ik kon er niet snel genoeg zijn en liet mij volledig gaan: verschillende borden, schaaltjes, een olieflesje, peper- en zoutvat en deze schattige aperitiefglaasjes werden de mijne. En eigenlijk wist ik al in het restaurant wat ik zou maken. Mijn foodievriendin Ann over wie ik het hier al vaker had doet af en toe cateringopdrachten en dan zet zij steevast dit groene kruidensoepje (dat ze pimpt met slakjes) op het menu. Met de regelmaat van de klok spreekt ze er vol lof over.

Het recept voor dit soepje is inmiddels 8 jaar oud: ik werkte destijds bij Thermomix en gaf een workshop brood en soep. Dit groene kruidensoepje was een van mijn gerechten toen. Ann is zich het soepje altijd blijven herinneren… en mij ook. Of hoe dit groene kruidensoepje het begin was van een mooie vriendschap en een negatieve carrièreswitch toch nog iets positiefs opleverde!

Of je het ook zonder ‘dat machien’ kan maken? Hmmmm, ik vrees er een beetje voor. Ik ben bang dat je de mooie groene kleur gaat verliezen, als je de kruiden kookt in de bouillon. Je zou ze eventueel wel in een stoommandje boven je soep kunnen hangen. Laat het me zeker eens weten als je het geprobeerd hebt. 

 

Groen kruidensoepje (in de Thermomix)

 

Voor 1 liter groene kruidensoep

100 g venkel in blokjes
1 ui
1 teentje look
50 g boter
200 g verse spinazie
1 bosje kervel
1 bosje platte peterselie
1 bos basilicum
1000 g kippenbouillon
100 g room of melk

 

Bereiding

Doe de ui, venkel en look in de mengbeker en programmeer: 2 sec op stand 5. Voeg de boter toe en programmeer: 3 min op 100°C, snelheid 1.

Doe de spinazie en de kruiden in de Varoma en plaats deze op de mengbeker. 
Voeg de bouillon toe in de mengbeker en programmeer: 20 min op stand Varoma, snelheid 1.

Bij het
 belsignaal, leeg de Varoma schaal en mix alles met de room of melk gedurende 1 min, snelheid 8.

Je kan het soepje afwerken door petit gris slakjes in de soep te doen of zoals in mijn geval een ansjovisje met een kappertje op een prikkertje op het soepje te leggen. Een slak op een prikker was geen zicht… 😉

 

Groen kruidensoepje (in de Thermomix)

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.475 andere abonnees

ARCHIEF

5 Reacties

 1. Vandekerckhove Linda

  dat ziet er lekker en gemakkelijk uit Myriam
  ik ga dat zeker proberen in mijn Thermomix …. als het een beetje afkoelt Pfffft

  Antwoord
 2. Kelly

  Kan je dit op voorhand maken en opnieuw opwarmen zonder dat het zijn kleur verliest?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat kan, Kelly, maar toch best niet té lang op voorhand. Een paar uur mag, maar een dag zou ik persoonlijk vermijden…
   Succes!

   Antwoord
 3. karin somers

  Je kan het mooie groen van groene groenten/kruiden behouden door natriumbicarbonaat (voor voeding) aan je gerecht toe te voegen. Je vindt het in de supermarkt, het werkt altijd!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Groen kruidensoepje (in de Thermomix)

by Myriam Minne time to read: 2 min
5