Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

Vorige week kreeg ik een persbericht over Entremont, de Zwitserse kaas, mét recepten, waaronder deze zonnetaart. Een paar dagen later belandden er ook een paar pakjes kaas in mijn brievenbus. Nu zou ik heel makkelijk een copy-paste van het recept kunnen doen er de supermooie aangeleverde foto bijplaatsen en klaar is Kees. Maar… zo zit ik niet in elkaar. Ik blog niks dat ik niet zelf gemaakt én gefotografeerd heb. Alles dat hier verschenen is en verschijnt, is door mij gemaakt. Alles: teksten, foto’s,… Hap & Tap is a one woman show.

Nu stond een zonnetaart al lang op mijn TO DO-lijst. En dit was dus mijn uitgelezen kans: kaas al in de frigo, recept al in de mailbox, alleen nog bladerdeeg kopen en pesto maken en de klus was geklaard. Om jullie een idee te geven hoe snel dit recept gaat: ik was afgelopen zaterdag eerst 16 km gaan lopen met mijn dochter om daarna mijn foodie friend Ann te gaan helpen met het bakken van 5 taarten voor haar verjaardag (bij 30°). Ik kwam stikkapot thuis rond 18u en maakte nog de gegratineerde mosselen à la Provençale én deze zonnetaart. Om maar te zeggen: deze prachtige taart (al zeg ik het zelf) kost geen tijd én geen energie. 🙂

 

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

 

Ingrediënten voor 1 zonnetaart (of 2 mini zonnetaartjes)

2 rollen bladerdeeg
6 plakjes Entremont Gold
1 klein potje pesto, homemade of kant-en-klaar
25 g pijnboompitten
1 eidooier
5 kopjes melk

 

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Spreid de twee rollen deeg open.

Leg de eerste rol deeg op een bakpapier. Verdeel er de pesto en de plakjes Gold Entremont over.

Laat 1 à 2 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand van het deeg met het mengsel van eigeel en melk.

Dek het geheel af met de tweede rol bladerdeeg en druk de randen stevig aan met de vingers.

Plaats een glas in het midden van het deeg en snij vanaf hier 24 repen vanaf het glas naar de buitenzijde.

Verwijder het glas en verstrengel de repen door ze per twee voorzichtig op te draaien.

Bestrijk met het overgebleven eigeelmengsel. Bestrooi met pijnboompitten.

Bak ongeveer 25 min. Serveer warm.

 

Bron: recept aangeleverd door Sparkies voor Entremont.

Related Post

Tags: , , , ,

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: