- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

 

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

 

Ingrediënten voor 1 zonnetaart (of 2 mini zonnetaartjes)

2 rollen bladerdeeg
6 plakjes Entremont Gold
1 klein potje pesto, homemade of kant-en-klaar
25 g pijnboompitten
1 eidooier
5 kopjes melk

 

Zonnetaart met pesto en Entremont Gold

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Spreid de twee rollen deeg open.

Leg de eerste rol deeg op een bakpapier. Verdeel er de pesto en de plakjes Gold Entremont over.

Laat 1 à 2 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand van het deeg met het mengsel van eigeel en melk.

Dek het geheel af met de tweede rol bladerdeeg en druk de randen stevig aan met de vingers.

Plaats een glas in het midden van het deeg en snij vanaf hier 24 repen vanaf het glas naar de buitenzijde.

Verwijder het glas en verstrengel de repen door ze per twee voorzichtig op te draaien.

Bestrijk met het overgebleven eigeelmengsel. Bestrooi met pijnboompitten.

Bak ongeveer 25 min. Serveer warm.

 

Bron: recept aangeleverd door Sparkies voor Entremont.

Related Post