Hap en Tap logo zonder streep
Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

Ontbijtwafels met chorizo, halloumi en spinazie

5 jun 2016 | Ontbijt

Toen onlangs een collega-blogster in een Facebook groep de vraag stelde of er iemand de wafelmachine van KitchenAid had en daar tevreden over was, besefte ik dat ik mijn toestel eigenlijk nog maar 2 keer gebruikt had: 1 keer om er een zwarte woud wafeltaart mee te maken en 1 keer om brownie wafels te bakken. Ik had best wel wat centen neergeteld en dus was het de hoogste tijd om er terug mee aan de slag te gaan. Bijkomend argument: het was àbsoluut wafelweer. Brrr, wa’s me da, jong? Maar ik wou iets speciaals en dus begon ik mijn favoriete social medium af te surfen… met succes as always. Binnen de kortste keren had ik er deze ontbijtwafels ontdekt, een recept van Donna Hay. Origineel? Check! Haalbaar ondanks mijn drukke (sport)agenda? Check! Lekker? Double check! Het ideale zondagochtendontbijt, als je ’t mij vraagt.

 

Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

Ingrediënten voor 3 grote ontbijtwafels (bestaande uit 4 stukken)

Voor het wafelbeslag:
225 g bloem, gezeefd
35 g Maïzena, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
1 tl grof zeezout
375 ml karnemelk
60 ml plantaardige olie
2 eieren, gescheiden

Voor de vulling:
280 g chorizo, ontdaan van vel en in blokjes gesneden
75 g jonge spinazieblaadjes, in reepjes gesneden
125 g geraspte halloumi
2 el gehakte bieslook

4 el olijfolie
4 eieren
Zeezout
Zwarte peper van de molen

 

Bereiding

Maak eerst het basiswafelbeslag:
Doe de bloem, Maïzena, bakpoeder en zout en een grote kom en meng.

Voeg de karnemelk, olie en eidooiers toe en klop tot je een glad beslag bekomt. Zet apart.

Doe de eiwitten in een middelgrote mengkom en klop tot er zich stijve pieken vormen.

Voeg het eiwit bij de bloemmengeling en spatel alles voorzichtig onder elkaar.

Droog de chorizoblokjes gedurende een kwartiertje in een voorverwarmde oven bij 120° C. Dep ze droog met keukenpapier en laat afkoelen.

Voeg de chorizo, spinazie, halloumi en bieslook bij het wafelbeslag en spatel om alles te mengen.

Verhit het licht ingevet wafelijzer volgens de handleiding van de fabrikant.

Schep het wafelbeslag in het wafelijzer en laat de wafels bakken gedurende 6 à 7 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Herhaal met het resterende beslag tot het allemaal opgebruikt is. Ik haalde 3 grote wafels te verdelen in 4 stukken uit deze hoeveelheid. Zet apart en houd warm.

Verhit de olie in een antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de eieren toe en bak gedurende 1 à 2 minuten of tot ze net gebakken zijn.

Verdeel de wafels op borden en schik er een ei op.

Strooi er zout en zwarte peper van de molen over en schik er een tweede wafel op.

 

Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

 

Bron: een recept van Donna Hay.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.690 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Vero

    Wat is haloumi ?

    Antwoord
      • Vero

        Sorry, maar ik spreek nederlands , maar woon in Frankrijk, en deze kaas ken ik niet, weet je waar het op lijkt, zodat ik het kan vervangen.

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Je zou de kaas kunnen vervangen door feta. Succes en smakelijk!

          Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ontbijtwafels met chorizo, halloumi en spinazie

by Myriam Minne time to read: 2 min
4