- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Ontbijtwafels met chorizo, halloumi en spinazie

Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

 

Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

Ingrediënten voor 3 grote ontbijtwafels (bestaande uit 4 stukken)

Voor het wafelbeslag:
225 g bloem, gezeefd
35 g Maïzena, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
1 tl grof zeezout
375 ml karnemelk
60 ml plantaardige olie
2 eieren, gescheiden

Voor de vulling:
280 g chorizo, ontdaan van vel en in blokjes gesneden
75 g jonge spinazieblaadjes, in reepjes gesneden
125 g geraspte halloumi
2 el gehakte bieslook

4 el olijfolie
4 eieren
Zeezout
Zwarte peper van de molen

 

Bereiding

Maak eerst het basiswafelbeslag:
Doe de bloem, Maïzena, bakpoeder en zout en een grote kom en meng.

Voeg de karnemelk, olie en eidooiers toe en klop tot je een glad beslag bekomt. Zet apart.

Doe de eiwitten in een middelgrote mengkom en klop tot er zich stijve pieken vormen.

Voeg het eiwit bij de bloemmengeling en spatel alles voorzichtig onder elkaar.

Droog de chorizoblokjes gedurende een kwartiertje in een voorverwarmde oven bij 120° C. Dep ze droog met keukenpapier en laat afkoelen.

Voeg de chorizo, spinazie, halloumi en bieslook bij het wafelbeslag en spatel om alles te mengen.

Verhit het licht ingevet wafelijzer volgens de handleiding van de fabrikant.

Schep het wafelbeslag in het wafelijzer en laat de wafels bakken gedurende 6 à 7 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Herhaal met het resterende beslag tot het allemaal opgebruikt is. Ik haalde 3 grote wafels te verdelen in 4 stukken uit deze hoeveelheid. Zet apart en houd warm.

Verhit de olie in een antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de eieren toe en bak gedurende 1 à 2 minuten of tot ze net gebakken zijn.

Verdeel de wafels op borden en schik er een ei op.

Strooi er zout en zwarte peper van de molen over en schik er een tweede wafel op.

 

Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie

 

Bron: een recept van Donna Hay.

Related Post