Vijf minuutjes, meer is er niet nodig om deze brownies aka brownie wafels te bakken. Zo stond het toch in de newsletter die ik kreeg van 750 g: “Trop chouette, cette idée. Vous préparez une pâte à brownies mais au lieu de la faire cuire au four, direction le gaufrier. Cela donne de délicieux brownies cuits en 5 minutes. On se lance ?”
Ten eerste was er het argument “tijdsbesparing” dat kon tellen in mijn drukke planning. Ik weet niet hoe het komt, maar ik slaag er nooit in om alles te doen wat ik in mijn agenda zet. I know, er staat altijd veel te veel in mijn (digitale) agenda. So many things to do, so little time… Ken je dat verhaal van dat hooi en die vork? Wel, ik ben het type dat constant teveel hooi heeft en/of een te kleine vork… Gelukkig laat ik dat niet aan mijn hart komen en verschuif ik makkelijk dingen naar later. Da’s het handige aan een digitale agenda. Vroeger moest je schrappen of werken met Tipp-Ex, iets waar de Piet Precies in mij een hekel aan had.
En ten tweede kwam dit ultrasnelle wafelrecept als geroepen nu ik sinds 2 weken een degelijk (maar duur) wafelijzer in mijn berging heb staan.
Nodig voor 10 brownie wafels
180 g zachte boter
200 g cassonade (of kinnekessuiker zoals dat zo mooi heet in de volksmond)
4 eieren
100 g pure chocolade, gesmolten
80 g bloem
10 g cacaopoeder
1 snuifje zout
Poedersuiker voor de afwerking
Werkwijze
Doe de zachte boter in een kom, voeg de cassonade toe en meng goed.
Voeg de eieren toe en meng.
Voeg de gesmolten en lauw geworden chocolade toe en meng.
Voeg de bloem toe en het zout.
Voeg het gezeefde cacaopoeder toe.
Meng net genoeg tot de bloem niet meer zichtbaar is.
Verwarm het wafelijzer voor. Schep met een pollepel het beslag in de holtes van het wafelijzer.
Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Bron: recept van de Franse website 750G.
Bedankt voor het recept!
Is het lichtbruine cassonadesuiker (korrelig) of kinnekessuiker (zachte) dat jij gebruikt?
Dag Mieke
Zoals ik bij de ingrediënten schrijf is het wel degelijk de kinnekessuiker.
Je hebt hier wellicht overgekeken, zo verblind door mijn wafels. 😉
Smakelijk!
Myriam
Ziet er lekker uit! Kan er ook ipv de cassonade ook basterdsuiker gebruikt worden?
Ja hoor, je kiest dan best voor de donkere basterdsuiker.
Smakelijk!
Myriam
Dit ziet er geweldig uit. Eet je de wafels als ze nog warm zijn of zijn ze afgekoeld ook lekker? Alvast bedankt groetjes Brenda
Dag Brenda
Ik heb de wafels afgekoeld gegeten, al moeten ze warm ook best lekker zijn!
Misschien vallen ze dan wel iets zwaarder.
Succes en smakelijk!
Myriam
Hallo Myriam, mag ik vragen welk wafelijzer jij in je bezit hebt, mijne is aan vervanging toe! Grts Yannick
Dag Yannick
Ikzelf heb een wafelijzer van KitchenAid, maar dat maken ze helaas niet meer…
Je zal dus op zoek moeten naar een goed alternatief, vrees ik!
Groetjes
Myriam
Gebruik je gewone bloem, of zelfrijzende bloem?
Gewone bloem, Hilde. Moest het zelfrijzende bloem zijn, dan zou ik dat zo vermelden. Succes en smakelijk!
Is het normaal dat ze stuk gaan als je ze uit het wafelijzer wil halen? Ze breken omdat ze te plat zijn?
Neen, Wendy, dat is niet normaal. Zoals je op mijn foto kan zien, zijn ze helemaal intact uit mijn wafelijzer gekomen en waren ze ook niet plat. Ik gebruik geen Photoshop. 😉
Tot nu toe altijd wafels gemaakt met daarin een bepaald rijsmiddel, zoals bv bakpoeder.
KLopt het dat hier geen enkel rijsmiddel in gaat?
Dat klopt inderdaad, Wendy. Als je onderaan het recept op de link klikt, dan kan je zien dat in het oorspronkelijke Franse recept ook geen bakpoeder of gist of dergelijke gebruikt wordt.