- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brownie wafels

Brownie wafels

Vijf minuutjes, meer is er niet nodig om deze brownies aka brownie wafels te bakken. Zo stond het toch in de newsletter die ik kreeg van 750 g: “Trop chouette, cette idée. Vous préparez une pâte à brownies mais au lieu de la faire cuire au four, direction le gaufrier. Cela donne de délicieux brownies cuits en 5 minutes. On se lance ?”

Ten eerste was er het argument “tijdsbesparing” dat kon tellen in mijn drukke planning. Ik weet niet hoe het komt, maar ik slaag er nooit in om alles te doen wat ik in mijn agenda zet. I know, er staat altijd veel te veel in mijn (digitale) agenda. So many things to do, so little time… Ken je dat verhaal van dat hooi en die vork? Wel, ik ben het type dat constant teveel hooi heeft en/of een te kleine vork… Gelukkig laat ik dat niet aan mijn hart komen en verschuif ik makkelijk dingen naar later. Da’s het handige aan een digitale agenda. Vroeger moest je schrappen of werken met Tipp-Ex, iets waar de Piet Precies in mij een hekel aan had.

En ten tweede kwam dit ultrasnelle wafelrecept als geroepen nu ik sinds 2 weken een degelijk (maar duur) wafelijzer in mijn berging heb staan.

 

Brownie wafels

 

Nodig voor 10 brownie wafels

180 g zachte boter
200 g cassonade (of kinnekessuiker zoals dat zo mooi heet in de volksmond)
4 eieren
100 g pure chocolade, gesmolten
80 g bloem
10 g cacaopoeder
1 snuifje zout
Poedersuiker voor de afwerking

 

Werkwijze

Doe de zachte boter in een kom, voeg de cassonade toe en meng goed.

Voeg de eieren toe en meng.

Voeg de gesmolten en lauw geworden chocolade toe en meng.

Voeg de bloem toe en het zout.

Voeg het gezeefde cacaopoeder toe.

Meng net genoeg tot de bloem niet meer zichtbaar is.

Verwarm het wafelijzer voor. Schep met een pollepel het beslag in de holtes van het wafelijzer.

Bestrooi met poedersuiker en serveer.

 

Bron: recept van de Franse website 750G.

Related Post