Nodig
125 g Griekse yoghurt
Peper en zout
Zeste van limoen
Enkele dikke sneden meergranenbrood
Stukje komkommer
8 radijzen
Olijfolie
Witte balsamico azijn
1 wortel
Mosselen
Groene kruiden voor de afwerking
Bereidingswijze
Giet het vocht van de yoghurt, kruid deze met peper, zout en zeste van limoen. Doe de yoghurt in een spuitzak zodat je straks mooie puntjes kan spuiten.
Steek met een serveerring enkele rondjes uit het meergranenbrood. Toast of bak deze rondjes meergranenbrood.
Snijd de komkommer in brunoise en de radijs in fijne plakjes.
Snijd de wortel met een dunschiller of mandoline in fijne plakjes en frituur ze op 160° C krokant.
Kook de mosselen gaar in een potje met een scheutje water. Haal de mosselen uit hun schep, laat ze lauw worden. Kruid met peper, zout, azijn en olijfolie.
Afwerking
Spuit enkele toefjes yoghurt op de toastjes en verdeel de mosselen hierop.
Schik hier enkele blokjes komkommer en plakjes radijs bij.
Werk af met groene kruiden, gefrituurde wortel en als finishing touch een draai van de pepermolen.
Bron: recept uit het boek Mosselen van Piet Devriendt. Ik zag het trouwens ook bij Kris Kookt passeren.
0 reacties