Charlotte van rode vruchten en meringue, cherryaroma, geglazuurde jonge aardbeien of bramen

Vandaag 3de en laatste recept van een heel gezellige Cooking Class. Ik leerde er niet alleen massaal veel (voornamelijk) Franstalige bloggers kennen (ik som alle aanwezige bloggers op onderaan deze blogpost), het concept zit ook helemaal goed. Er wordt gekookt in een ontspannen sfeer en de gerechten zijn subliem. Doordat de chef al heel veel van de mise-en-place gedaan heeft, komt er totaal geen stress aan te pas om in een mum van tijd 3 mooie gerechten te maken. Zelfs de grootste keukenkluns brengt dit tot een goed einde. Gegarandeerd.

Zeg nu zelf. Is deze charlotte niet spectaculair? Ik had nog nooit een charlotte gemaakt en was dan ook behoorlijk onder de indruk van de presentatie. Het oogt ‘moeilijk’, maar is het dat dus totaal niet!

Voor wie interesse zou hebben in een Cooking Class, pen ik nog even kort de details neer: Le Châtelain Boutique Hôtel is een uniek 5-sterrenhotel met smaak. Gezelligheid staat er centraal en er wordt op elk niveau naar uitmuntendheid gestreefd, inclusief op gastronomisch vlak. Om liefhebbers van een verfijnde, vernieuwende en eenvoudige keuken te verrassen en bekoren, heeft hotel Le Châtelain de Cooking Classes bedacht. Het is een origineel concept dat profiteert van de ligging van het hotel vlak bij de markt op het Kastelenplein die elke woensdag plaatsvindt. Deelnemers kiezen er de ingrediënten voor hun menu in het bijzijn van de chef, koken samen met hem en proeven tot slot hun bereidingen in een gezellige sfeer. Een formule waar iedereen aan kan deelnemen, van 15 tot 50 deelnemers, elke woensdagmiddag of -avond.

Nodig voor 1 charlotte

3 lange vingers
1/4 l sinaasappelsap
250 g mascarpone
100 g suiker
100 g poedersuiker
20 g water
4 aardbeien
5 cl cherrylikeur
8 bramen

Voor de afwerking:
2 muntblaadjes

Extra aardbeien en bramen

100 g pure chocolade

Werkwijze

Meng in een beslagkom de mascarpone met de suiker, cherry, voorgesneden bramen en aardbeien en poedersuiker. Bewaar in de koelkast.

Snij de lange vingers middendoor. Dompel ze 5 seconden in het sinaasappelsap en schik ze rondom in een dresseerring met de gesuikerde kant naar binnen. Schep het mascarponemengsel in het midden en bewaar in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie. Strijk de gesmolten chocolade in een dun laagje uit op een Silpat (silicone bakmatje). Laat de chocolade terug opstijven in de koeling. Breek in grote stukken.

Zet de charlotte voorzichtig op een bord en neem de dresseerring weg. Werk af met de chocolade, aardbeien, bramen en muntblaadjes.

Druppel enkele druppeltjes cherrylikeur op het bord.

Bron: recept van Dhr. Nicolas Gadomski, chef aan het Châtelain Boutique Hôtel.

Aanwezige bloggers en blogsters:

1.     Sylvie Dubois (FR): http://lesgourmandisesdesylf.blogspot.be
2.     Salima Tamiani (FR): http://partsdeplaisir.blogspot.be/
3.     Grégory Bogaert (FR): www.cookandroll.eu
4.     Latifa Fahmi Delbart (FR): www.mechouia.be/
5.     Delphine Henry (FR): www.soupcondebalsamique.be
6.     Alison Cornford-Matheson (ENG): www.cheeseweb.eu
7.     Maxine Chowles (ENG): http://whyiamnotskinny.wordpress.com
8.     Eva Prestigiacomo (ENG): www.hommesweeethomme.eu
9.     Marion Bonduelle (FR): www.crumblesetcassonade.be
10.  Lucie Van Damme (FR): www.lulufashioncoach.com
11.  Nadia Kara (FR): www.simpleetfunky.be/food/
12.  Mélanie Deltenre (FR): www.leblogdemel.be
13.  Françoise Van Gelder (FR): www.laucuisinedefrancoise.be
14.  Myriam Minne (NL): http://hap-en-tap.blogspot.be
15.  Sophie Charlier (FR): www.tomate-cerise.be
16.  Nathalie De Jamblinne & Diane D’andrimont (FR): www.midinettes.be

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Charlotte van rode vruchten en meringue, cherryaroma, geglazuurde jonge aardbeien of bramen

by Myriam time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: