Cannelés met gerookte zalm

Begin dit jaar was ik op een bijzonder leuk event: de Culinary Innovators Awards. Maar wat nog leuker was, ik leerde daar een toffe dame kennen: fotografe Wendy van Ekkow Photography. Wendy is een knappe vrouw, mooi vanbuiten en schoon vanbinnen. Het klikte meteen. Dat ze een fervent Club Brugge supporter is, was een niet verwaarloosbaar detail. Dan heb je altijd een streepje voor bij mij. 😂 We hielden contact en werden vriendjes op Facebook, volgden elkaar op Instagram en chatten regelmatig, ondanks het grote leeftijdsverschil. Wendy is 31. (Nu ja, ik voel me geen 52, maar 25. Behalve wanneer de stress op het werk me weer eens teveel wordt en ik op MyPension check wanneer ik met pensioen kan gaan. Iets wat ik veel beter niet had gedaan. Nog 15 jaar werken, begot! Tot mijn 67!). Soit, long story short, Wendy nodigde me vorige week bij haar thuis uit om eens samen te doen wat we beiden het liefste/beste doen: ik koken en bakken en zij fotograferen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik zocht 3 recepten die ik makkelijk kon voorbereiden en reed gepakt en gezakt naar Brugge. Het eerste recept waren deze cannelés met gerookte zalm. Ik had al hartige churros en wilde graag nog een tweede fingerfood receptje in dezelfde stijl. Net zoals de kaaschurros zijn ook deze cannelés bijzonder makkelijk om te maken. Bovendien moeten ze helemaal koud geserveerd worden, waardoor je ze dus best de dag voordien maakt.

Wendy bracht de cannelés prachtig in beeld, vind ik. Heel minimalistisch, heel puur, zonder franjes. Good food staat bij haar in de picture. Letterlijk en figuurlijk. Zonder toeters en/of bellen die de aandacht afleiden. Helemaal anders dan mijn stijl dus…🙄

Wil je Wendy volgen? Dat kan! Ze is actief op Facebook en Instagram en heeft een mooie website. Volgend recept in dezelfde stijl: coquille met grapefruit en groenetheedressing vrijdag op de blog.

 

Cannelés met gerookte zalm

 

Recept voor cannelés met gerookte zalm

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor een 12-tal cannelés:
15 cl melk
30 g boter
250 g verse kaas (ik kocht Volle Plattekaas van Campina)
2 eidooiers
60 g bloem
2 sneetjes gerookte zalm
Fijngehakte bieslook
Peper

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 200° C.

Smelt de boter in blokjes in de melk.

Prak in een mengkom 200 g verse kaas met een vork.

Voeg de dooiers toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem toe en giet er vervolgens de lauwe melk/boter mengeling bij. Klop alles goed los met een klopper om klonters te vermijden.

Snij de gerookte zalm in heel kleine dobbelsteentjes en voeg die bij het deeg. Kruid naar smaak met peper.

Giet het deeg in cannelévormpjes en bak die in de voorverwarmde oven gedurende 35 min.

Ontvorm de cannelés en laat ze afkoelen op een rooster voor je ze in de koelkast zet.

Meng net voor het serveren 50 g verse kaas met de bieslook.

Verdeel een beetje bieslookkaas op de cannelés en schik er een stukje gerookte zalm op.

 

Cannelés met gerookte zalm

 

Bron: recept vertaald van de Franse blog Marcia Tack.

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Cannelés met gerookte zalm

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: