Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

door | dec 28, 2020 | Hapjes

Dit recept printen? Print dit recept
Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Een trio van hapjes met kaviaar, dat is wat ik voor ogen had toen ik midden november 3 doosjes kaviaar kreeg van Persian Caviar: eentje met vlees, eentje met vis en een vegetarische amuse met kaas. Het idee voor deze tapiocacracker met cottage cheese en kaviaar vond ik op Instagram. Moeilijk was het niet. Een zwarte tapiocacracker met inktvisinkt had ik al eens gemaakt en voor de rest kwam er alleen maar een schep cottage cheese op, een snuf rode bietpoeder en natuurlijk als top of the bill, de kaviaar.

Ziezo, met deze tapiocacracker komt een einde aan mijn kerstmenu. Woensdag volgt dan nog een terugblik op 2020 (al zal die – om de voor de hand liggende reden – korter zijn dan gewoonlijk) en jullie top 10 met meest bekeken recepten. En daarmee komt dan een einde aan dit bizarre jaar.

 

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

Een vegetarisch hapje. Feestelijker dan dit wordt het niet!
Gang Borrelhapje
Porties 4 hapjes

Ingrediënten
  

Voor de tapiocacracker:

  • 250 g tapioca
  • 3 g inktvisinkt

Voor de afwerking:

  • 1 verpakking cottage cheese
  • Rode bietenpoeder
  • Kaviaar naar keuze
  • Cress

Instructies
 

Voor de tapiocacracker:

  • Breng 1,5 liter gezouten water aan de kook en doe dan de tapiocaparels in het kokend water. Gaar ze. Dit duurt ca. 20 min als het kleine parels zijn. Ze moeten transparant worden.
  • Spoel na het koken de parels goed af onder koud water zodat het grootste deel van het zetmeel eraf gaat.
  • Laat rusten en meng er voorzichtig de inktvisinkt onder.
  • Strijk de tapioca uit op boterpapier of bakmatje en laat in de oven gedurende ca. 2 uur (of langer!) drogen op 90° C, met de deur open. (Bij mij lukt het niet om de deur open te laten en dus opende ik de ovendeur meermaals tijdens het droogproces).
  • Breek in stukken en frituur enkele seconden op 200° C. Breng op smaak met wat zout.
  • Deze crackers kunnen bvb. in een metalen doos worden bewaard.

Voor de afwerking:

  • Kruid de cottage cheese met (witte) peper en zout en maak de kaas indien nodig losser met een scheutje goeie olijfolie.
  • Schep een mooie quenelle cottage cheese op de cracker.
  • Strooi er rode bietenpoeder over.
  • Schep er wat kaviaar op en schik er een blaadje cress op.

Notities

Ik koop mijn inktvisinkt bij Sligro-Ispc in Gent (nu tijdelijk toegankelijk voor particulieren). Gewoon even vragen aan de visafdeling.
Ook mijn tapiocaparels koop ik daar trouwens.
Trefwoord cottage cheese, cracker, inktvisinkt, kaviaar, rode bietenpoeder, tapioca

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.981 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




4  +  6  =  

Tapiocacracker, cottage cheese, kaviaar

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: