Taco’s van rode biet met geitenkaas & paling

Valentine’s Day is coming! En dan vind ik rode recepten helemaal toepasselijk. Dus toen ik deze amuse van taco’s van rode biet met geitenkaas & paling zag staan in de kerstbrochure van de Hanos, sloeg ik het aperitiefhapje op, niet voor kerst, maar voor Valentijn. Dat rode biet en gerookte paling een topcombi is, ondervond ik al meermaals: ik maakte ooit een mousse van gerookte paling, met Foie Royale, appel en rode biet en onlangs passeerde hier ook nog een gerecht met gerookte paling met foie gras en structuren van biet.

En ja, ook deze taco’s van rode biet met geitenkaas & paling zijn een schot in de roos: mooi om te zien en lekkerrrr! Ze hebben alles om te bekoren: krokante taco’s met een zachte vulling. En voor wie nu denkt: bah, ik lust geen geitenkaas, je proeft die amper, want de geitenkaas wordt gemengd met mascarpone en zure room, waardoor je de geitenkaas nog amper proeft.

 

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Deze taco's van rode biet zijn sneller klaar dan je denkt. Eenvoudig recept.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje

Equipment

  • Een wafelijzer met bakplaat voor kleine wafeltjes

Ingrediënten
  

Voor de taco's:

  • 180 g rode bietensap
  • 30 g zonnebloemolie
  • 4 g zout
  • 15 g poedersuiker
  • 150 g bloem

Voor de vulling:

  • 250 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g crème fraîche
  • Gembersiroop naar eigen smaak
  • Gekookte bieten
  • Gerookte paling
  • Bietencress

Instructies
 

Voor de taco's:

  • Meng de ingrediënten met een garde tot beslag.
  • Bak er wafels van in de wafelbakker in circa 1 min.
  • Vorm direct als ze nog warm zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de geitenkaas met de mascarpone & crème fraîche.
  • Voeg gembersiroop toe en naar smaak een beetje zout.
  • Doe over in een spuitzak.
  • Rook de gekookte bieten circa 10 à 15 min in koude rook en snijd in blokjes.
  • Snijd de gerookte paling in kleine stukjes.

Opbouw

  • Vul de taco’s voor de helft met de geitenkaas crème.
  • Leg er wat gerookte bietjes op.
  • Vul verder af en leg er de gerookte paling op.
  • Garneer met bietencress.

Notities

Het was de bedoeling om de bietjes koud te roken, maar dat heb ik niet gedaan en het was ook OK!
Trefwoord geitenkaas, gerookte paling, rode biet, taco, taco's, Valentijn, wafel, wafeltje

Bron: recept van Garry de Boer, Culinair Marketing Manager HANOS, op de website FoodXperience.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Taco’s van rode biet met geitenkaas & paling

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: