Whoop, whoop! Op de valreep van het eindejaar heb ik nog een heel mooie partnership te melden. Ik maakte immers 2 recepten met de Miss Perfect Délice tomaatjes van @denberkdelice, maar niet zomaar recepten. Die recepten vind je terug op de verpakking van de kerstomaatjes. Hoe cool is dat? Hap & Tap goes offline, begot. Ik kan niet wachten tot ik de eerste verpakking in handen krijg. 🥰 Het eerste recept dat ik maakte, was deze tomatenconsommé met krab, gemarineerde tomaten en briochecroutons. Heerlijk feestelijk!
Het tweede recept dat er aanstaande vrijdag aankomt, is een tomatentartaar met eidooier gepekeld in sojasaus. Een vegetarisch voorgerecht, heel mooi en lekker ook. Perfect voor als je vegetariërs over de vloer krijgt de komende dagen/weken. Voordeel van deze 2 recepten? Ze zijn héél haalbaar! En makkelijk voor te bereiden. Ideaal dus voor stressvrije feesten. Het enige dat je nodig hebt, zijn goeie producten: in dit geval de beste krabsalade die je kan vinden én de Miss Perfect Délice tomaatjes dus. Mijn recept op de verpakking krijg je er gratis bij. 😃 Je vindt dit ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever, bij Delhaize, Carrefour, Jumbo, OKay en Intermarché.
Miss Perfect Délice tomatenconsommé met krab, gemarineerde tomaten en briochecroutons
Ingrediënten
Voor de tomatenconsommé:
- 500 g Miss Perfect Délice tomaten
- 1 snufje zout
- 1 snufje suiker
- 1 bosje basilicum
- 1 gelatineblaadje, 10 min in koud water geweekt voor gebruik
Voor de gemarineerde tomaten:
- 12 Miss Perfect Délice tomaten
- 1 tl gehakte dille
- Extra vierge olijfolie
- Fijn zeezout
- Suiker
- Versgemalen zwarte peper
Voor de krab:
- 8 el krabsalade, van uitstekende kwaliteit
- 1 el Granny Smith appelblokjes
- 1 el komkommerblokjes
- 1 tl gehakte dille
Voor de briochecroutons:
- 2 sneetjes briochebrood
- Olijfolie
Om te serveren:
- Dille, blaadjes geplukt
- 1 citroen
Instructies
Voor de tomatenconsommé:
- Mix voor de consommé de tomaten grondig met het zout, de suiker en de basilicum in een blender. Hang de tomatenpulp in een neteldoek boven een glazen kom in de koelkast en laat een nacht uitlekken.
- Meet de volgende dag 250 ml van de vloeistof af en warm zachtjes door. Knijp het blaadje gelatine uit om het te laten uitlekken en roer het door de vloeistof tot het is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan een paar millimeter in 4 ondiepe kommen. Zet in de koelkast om op te stijven.
Voor de gemarineerde tomaten:
- Verwarm de oven voor op 180° C/gasstand 4.
- Blancheer de tomaten 30 sec in kokend water en breng ze meteen over in ijswater. Pel de tomaten en snijd ze vanaf de bovenkant doormidden. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een schaal die net groot genoeg is om ze allemaal in 1 laag te leggen en besprenkel ze met een beetje olijfolie, zout, suiker, dille en een paar snufjes peper. Plaats ze 3 min in de oven, haal ze eruit en laat ze afkoelen.
Voor de krab:
- Doe de krabsalade in een kom en roer de appel, komkommer en dille erdoor. Controleer de smaak en zet in de koelkast.
Voor de briochecroutons:
- Snijd de brioche in blokjes en bak deze zachtjes in een beetje olijfolie in een brede pan met antiaanbaklaag tot ze helemaal goudkleurig zijn. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout.
Afwerking:
- Leg om te serveren 6 tomatenhelften willekeurig in een enkele laag op de consommé in elk van de kommen. Leg tussen de tomaten theelepels van het krabmengsel. Bestrooi met briochecroutons en leg er de takjes dille omheen. Rasp vlak voor het serveren de citroen boven elke kom, zodat de consommé op smaak wordt gebracht met een beetje van de citroenschil.
Bron: recept door mezelf gemaakt in opdracht van Miss Perfect Délice.
250ml tomatenconsommee voor 4x een paar milimeter in een bord? Ik begrijp dit echt nooit. De helft zou al veel te veel zijn. Wat doe je met alles wat over is? Weggooien?
60 ml consommé / persoon, dat is toch niet teveel?