Hap en Tap logo zonder streep

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

14 jan 2019 | Kookboeken, Reviews

Mannekes, ik moet jullie iets bekennen. Ik eet al jàren hetzelfde als ontbijt: 2 geroosterde boterhammetjes met smeerkaas of choco en 1 klein Zwitsers kaasje met 2 Canderel sticks. Uiteraard met een kop versgemalen zwarte koffie (no pads for me!). Jaar in, jaar uit. Alleen in het weekend durf ik al eens afwijken en kies ik voor rozijnen- of suikerbrood. Er zijn 2 redenen voor dat vaste ontbijt: ten eerste, ik eet gewoon graag bokes en ten tweede, die zijn zo snel klaar dat ik ruimschoots de tijd heb om mijn krant (en dan vooral de sportbladzijden) te lezen. Maar kijk, ik heb The Breakfast Club gekregen, het boek van collega blogster Ellen Van Gool van Kokerellen en ik kreeg direct zin om mijn ontbijtgewoontes af te leren/aan te passen.

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

 

In The Breakfast Club vind je niet minder dan 60 recepten om het jaar rond gezond te ontbijten: zoeteaardappelwafels, pompoenmuffins, broodpudding met appel en veenbessen in de herfst,
wentelteefjes in de oven, ontbijtwrap met spinazie, feta en zongedroogde tomaatjes, kaneelbollen in de winter,
rabarbercrumble, bananenmuffins met pindakaas, ricottapancakes met citroen in de lente
en kwarktaart met rood fruit, smeuïge rijstpap en kokos-citroentaart in de zomer. Tjah, ik zou wel helemaal gek moeten zijn dat ik mijn bokes blijf verkiezen boven wafels, pancakes en zelfs taart als ontbijt!

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

 

Ellen start haar boek met een woordje uitleg over de verschillende suikervarianten, over de verschillende alternatieven voor gewone bloem en de keuze van vers fruit versus diepvries. Waarna dus de recepten volgen ingedeeld volgens seizoen. Die recepten beantwoorden aan volgende criteria: je hebt er nooit meer dan 8 ingrediënten of moeilijke keukentools voor nodig, elk recept heeft zijn eigen foto, de recepten zijn gelabeld “on the go”, “plantaardig”, “glutenvrij”, “lactosevrij” en “oven nodig” en naast zoete recepten zijn er ook heel wat hartige opties.

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

 

Vroeg vogel of langslaper, met The Breakfast Club tover je binnen no time, met een minimum aan ingrediënten een evenwichtig en bovenal superlekker ontbijt op je bord. Ideaal om relaxed je dag te starten of met al dat lekkers naar je werk te spurten. Probeer daar maar eens aan te weerstaan!

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

 

Titel: The Breakfast Club is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Ellen Van Gool
Uitgeverij: Lannoo
Formaat: 250 mm x 180 mm x 20 mm – hardback
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 9789401452441

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

 

Gefeliciteerd, fijne blogcollega met dit fijne boek!

 

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.541 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ellen Van Gool, The Breakfast Club

by Myriam Minne time to read: 2 min
0