Hap en Tap logo zonder streep

Bruine boter rum cannoli

9 jan 2015 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Ik was vorige week in het Waasland Shoppingcenter en kwam daar cannoli vormen tegen, maar aangezien ik niet onmiddellijk een recept kon bedenken met die dingen, liet ik ze links liggen. Amper een half uur nadat ik thuis was, had ik al dik spijt van die beslissing. Ik ontdekte immers dit recept van cannoli met rum. En het toeval wilde dat ik nog een fles Saint James had staan… Ik vond er dus niks beters op dan ’s anderendaags gewoon terug te rijden. Alleen wist ik niet goed meer in welke winkel ik die dingen gezien had (jaja, Alzheimer begint vroeg bij mij): de Casa, Hema of Flying Tiger? Bijna een uur heb ik gezocht. Ik kon ze maar niet terugvinden… Ondertussen vond ik wΓ©l een wit dienbord om te gebruiken als achtergrond voor mijn foto’s Γ©n een paar kommetjes en glaasjes waaraan ik niet kon weerstaan. Dure cannoli vormen dus… πŸ˜‰

Maar toen kwam probleem 2 op de proppen: waar kon ik wontonvellen vinden, begot? Dat was snel opgelost: een FB vriendin had net dezelfde vraag in een Facebook groep gegooid en daarop kwam al snel het antwoord: in een Aziatische winkel mΓ©t meteen een lijstje van alle Aziatische winkels in heel BelgiΓ« erbij. Was dat even handig. En ik hoefde niet eens de stad in te trekken. Ik reed naar de Oriental shop in Merelbeke waar 2 heel lieve mensen mij onmiddellijk konden verderhelpen.

Een heel gedoe dus. Maar dat was het dubbel en dik waard, zenne. Mama mia, deze Italiaanse krokante koekjes zijn delicioso!

Nodig voor 20 cannoli

Voor de wonton cannolikoekjes:
20 wontonvelletjes
4 el boter, gesmolten

Voor de bruine boter rum mascarpone vulling:
450 g mascarpone
6 el hazelnootboter (klik hier voor een (Franse) how to uitleg in woord en beeld)
2 el rum, zoals Saint James rhum agricole
400 Γ  500 g bloemsuiker
150 g chocolade, gesmolten
100 g (pistache)noten, gehakt

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190Β° C.

Voor het wonton cannoli koekje:
Gebruik een uitsteekvorm van 9 cm diameter en steek een cirkel uit elk wontonvelletje. Bestrijk beide zijden van elk wontonvelletje met de gesmolten boter.

Wikkel het wontonvelletje rond de cannoli vorm en plaats op een vel bakpapier met de naad naar boven. Bak de cannoli op 190Β° C gedurende 5 Γ  7 minuten of tot ze goudbruin zijn (begin te controleren na 5 minuten). Verwijder de bakplaat uit de oven en schuif de cannoli koekjes van de vormen. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voor de mascarpone vulling:
Doe de boter in een klein pannetje en warm de boter op tot ze bruin is en een nootachtige geur verspreidt. Haal de pan van de warmtebron en giet de boter door een zeef. Laat afkoelen, maar de boter moet wel nog vloeibaar zijn. Voeg de rum toe aan de afgekoelde boter en roer om te mengen.

Doe de mascarpone en bloemsuiker in de mengkom van een elektrische mixer en klop tot een zacht mengsel. Voeg de botermengeling toe en klop tot alles mooi gemengd is.

Doe de vulling in een spuitzak met het spuitmondje van je keuze.

Samenstelling

Dompel de uiteinden van de cannoli koekjes in de gesmolten chocolade. Doop nu de uiteinden in de gehakte (pistache)nootjes. Laat de koekjes rusten tot de chocolade opstijft.

Spuit de vulling langs beide uiteinden in de koekjes. Sprenkel er de resterende chocolade over en bestuif met bloemsuiker.

Tips:
De cannoli koekjes kleuren heel snel van goudbruin tot verbrand. Je maakt er dus best een paar extra om de juiste baktijd te bepalen vooraleer je heel je bakplaat vol legt met cannoli koekjes. Controleer de koekjes na 5 minuten en dan om de 30 seconden om de exacte baktijd voor je oven te bepalen.

Cannoli koekjes kunnen 3 dagen op voorhand gemaakt worden en kunnen op kamertemperatuur bewaard worden in een luchtdichte doos.

Voor een perfecte textuur van je vulling: voeg meer suiker toe voor een stijvere vulling of voeg een eetlepel slagroom toe om de vulling slapper te maken. De vulling kan 5 dagen op voorhand gemaakt worden en kan in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte doos.

Voor een niet-alcoholische versie laat je de rum achterwege.

Bron: blog van Bakers Royale.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 522 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Bruine boter rum cannoli

by Myriam time to read: 3 min
0