Hap en Tap logo zonder streep
Asperge en citrus mozaïek

Asperge en citrus mozaïek

22 mei 2024 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Nog 1 maand en het aspergeseizoen zit er alweer op. Met andere woorden: wacht niet te lang om deze asperge en citrus mozaïek te maken. Het gerecht heeft meerdere voordelen: het oogt mooi, het is totaal niet moeilijk én het is bijzonder lekker. Je wikkelt een aantal (niet allemaal!) witte en groene asperges in gedroogde ham (ik gebruikte Italiaanse gedroogde ham, maar kies gewoon wat je lekker vindt) en daarna in nori. Het resultaat is een mooie mozaïek: mooi om naar te kijken én bijzonder smakelijk, zeker dankzij de toevoeging van pompelmoes. Een verrassend en fris lentegerechtje! Op Instagram vind je een video waarin je kan zien hoe je te werk moet gaan.

En ja, na meer dan 1 week offline ben ik dus terug. Alles is naar wens verlopen: mijn clubje staat ondertussen aan de leiding van de Jupkes League én ik heb al 3 van de 6 dagen Venntrilogie afgewerkt: van het drielandenpunt naar Eynatten naar Eupen naar Botrange. Was het easy? Neen, dat was het niet. But if it was easy, everyone would do it. Het was vooral lastig door de overmatige regenval van de voorbije dagen waardoor het parcours er bijzonder modderig en glibberig bij lag. De rest is voor de maand augustus. Dan maar duimen dat de ondergrond er beter bij ligt. 🤞 Wil je graag mijn avonturen in de Oostkantons bekijken? Dat kan! Ik bewaarde alles in een highlight. PS Al onze verblijfadresjes waren top (en zelfbetaald > #nospon).

Ik serveerde de asperge en citrus mozaïek op een wit bord uit de Celest collectie van Chic Tableware.

Dit recept kwam tot stand in #samenwerking met Rob.

Asperge en citrus mozaïek

Asperge en citrus mozaïek

Asperge en citrus mozaïek

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 10 groene asperges
  • 10 witte asperges
  • 10 sneetjes gedroogde ham
  • 1 pak nori vellen
  • 10 g zout
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 bloedsinaasappel (ik gebruikte bloedsinaasappelsap)
  • 15 g olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de witte asperges en breek het houterige uiteinde van de groene asperges af. Snijd de kop bij en blancheer in kokend gezouten water, koel daarna af in ijswater.
  • Rol de asperges één voor één in halve vellen nori, wikkel de helft van deze vellen in gedroogde ham en verzamel alle asperges in 2 grote vellen om de ballotine mozaïek te maken. Span op met plasticfolie en laat 30 min rusten.
  • Snijd de aspergekoppen fijn met een mandoline en maak een vinaigrette met bloedsinaasappelsap, olie, zout en peper. Neem een paar partjes van de pompelmoes en pluk fijn.
  • Snijd de mozaïek in dikke plakken. Kruid de aspergekoppen met peper en zout én vinaigrette om een salade te maken en schik de mozaïek harmonieus op de salade. Sprenkel nog wat vinaigrette over de mozaïek en strooi de pompelmoes stukjes erover. Eet smakelijk.
Trefwoord asperges, citrus, gedroogde ham, groene asperges, Italiaanse ham, mozaïek, nori, pompelmoes, witte asperges

Bron: recept van Qistoch voor Gronda.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.540 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Peter Janssens

    Wauw. ziet er alweer top uit. Waar blijf jij de energie en de tijd halen? 🙂
    Mijn vraag: ik veronderstel dat dit een koude bereiding is. Ik zou dit echter als side-dish willen geven bij een stuk gebakken vis en wil dus liever de “asperge-rol” opwarmen. Zou dit lukken? Efkes in de oven? Ik ben wat bang dat de nori-vellen week en “wak” zullen worden.
    In ieder geval: bedankt voor de zovele inspiratie. Je hebt mijn andere bronnen van inspiratie (mijn zeer grote kast met kookboeken, cheflix, greatbritshchefs, greatitalianchefs, gastronomics, chefsteps,…) voorbijgestoken en staat nu op de eerste plaats als ik een fine-dining receptje wil maken.

    Groetjes van een club-supporter (Club wint dit weekend gegarandeerd tegen Cercle) en volboed-foodie, Peter

    Antwoord
    • Katja

      Onnozele club-supporter!!

      Antwoord
      • Myriam Minne

        Dag Katja,
        Niemand verplicht je om mij te volgen. Als je er een andere ploegvoorkeur op nahoudt, dan kan je ook gewoon doorscrollen.
        Let it go.
        Regel nummer 1: blijf beleefd. Regel nummer 2: onthoud altijd regel nummer 1.
        Fijne namiddag nog en dat zondag de beste moge winnen.
        Met vriendelijke groeten,
        Myriam

        Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Peter,
      Je zou de rol gewoon op kamertemperatuur kunnen serveren, met een warme saus en warme vis over. Opwarmen zou ik inderdaad niet écht doen om de reden die jij ook al aangeeft.
      BTID!
      Fingers crossed voor zondag!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Asperge en citrus mozaïek

by Myriam Minne time to read: 2 min
4