Over deze aardbeien- en vlierbloesemsorbet kan ik kort zijn: dit is normaal geen recept voor Hap & Tap wegens te eenvoudig, maar de foto van Vy en Vu zag er zoooooo mouthwatering lekker uit dat ik het toch maakte. En dat heb ik me niet beklaagd. Man, man, man, dees is LEKKERRRRRRR!! Vergeef me zoveel enthousiasme. Ik word blij van kleine gelukjes.
In eerste instantie probeerde ik de originele foto na te bootsen, maar ik slaagde er maar niet in om iets deftigs vast te leggen. En dus vroeg ik jullie om tips in mijn Instagram stories en ging wandelen om het even te laten bezinken. Jullie waren het gelukkig met me eens dat mijn eerste foto niet goed was en stuurden me een aantal do’s door: probeer een kommetje i.p.v. een bord, leg er nog wat crème anglaise of crumble bij voor contrast,… Zo gezegd, zo gedaan en wat toen uit mijn camera kwam, mag er zijn. Oordeel zelf maar.
PS Voor wie het zich afvraagt, ik gebruikte kant-en-klare vlierbloesemsiroop uit mijn supermarkt.
Recept voor aardbeien- en vlierbloesemsorbet
(Voor)bereiding: ± 10 min
Afkoelen siroop: ± 30 min
Sorbetière: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten:
500 g biologische aardbeien, gewassen en ontdaan van het kroontje (ca. 450 g wanneer gepureerd)
2 el vers citroensap
125 ml vlierbloesemsiroop
125 ml water
100 g suiker
Werkwijze
Meng de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost en zet opzij om de siroop te laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Pureer de aardbeien in een keukenmachine of blender met het citroensap.
Voeg de gekoelde siroop toe aan de aardbeipuree en mix nogmaals een minuut.
Roer de vlierbloesemsiroop erdoor tot alles goed gemengd is.
Giet het aardbeienmengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het bevroren is.
Als je klaar bent om te serveren, schep je de sorbet in een kom. Schik er wat verse aardbeien bij en werk af met vlierbloesem.
Tip:
De sorbet wordt het beste direct geserveerd of kan maximaal 7 dagen in de vriezer worden bewaard.
Bron: recept vertaald van de Amerikaanse blog Beyond Sweet and Savory.
Hoi hoi, een schitterende bron van inspiratie. Zeer leuke recepten die ik steevast ook eens uitprobeer. Maar toch een kleine vraag. Welke ijsmachine gebruik jij voor thuis?
Dag Stijn,
Ik heb een toestel van Cuisinart #gekregen, maar ben daar heel tevreden over. Meer tevreden zelfs dan van mijn ijsmachine met motor die ik zelf betaald heb en die veel duurder was. Die laatste gebruik ik nooit meer.
Enig minpuntje: je moet wel wat plaats in je diepvries hebben om de kom gedurende 24 uur door en door koud te laten worden en je kan max. 1 liter ijs met de keer draaien. Dan moet die kom terug voor 24 uur de diepvries in.
Succes!
Myriam
Mocht je ingevroren aardbeien gebruiken en dees in de magimix blenderen dan zal je waarschijnlijk wel onmiddellijk je sorbet hebben of niet ? Ideaal voor wie niet kan wachten ??. Weet het wel, niks liever dan vers van bij de “freezenboer”, maar geduld en wachten is niet mijn sterkste kant.
Dag Myriam
Ik heb de sorbet gemaakt en is inderdaad super
lekker!!
Enkel toen ik hem wilde draaien werkt mijn toestel niet dus anders opgelost
Ik heb nu ook die van Cuisinart op het oog maar ik lees overal dat die zoveel lawaai maakt en klopt dat?datwilde ik graag weten?
Alvast bedankt en prettig weekend!
Nicole
Dag Nicole,
Ja, nu je het zegt, klopt dat eigenlijk wel, maar dat was me eigenlijk nog nooit opgevallen en heb me er dus nog nooit aan gestoord. Je kan je ijsmachine ook altijd in je garage zetten of zo als je aan het draaien bent. Wat bij mij belangrijk is, is dat het ijs maken goed lukt. 😉
Succes met het maken van de juiste keuze!
Myriam
Hoe komt het dat je de likeur uit het originele recept niet gebruikt?