Aardbeien- en vlierbloesemsorbet

Over deze aardbeien- en vlierbloesemsorbet kan ik kort zijn: dit is normaal geen recept voor Hap & Tap wegens te eenvoudig, maar de foto van Vy en Vu zag er zoooooo mouthwatering lekker uit dat ik het toch maakte. En dat heb ik me niet beklaagd. Man, man, man, dees is LEKKERRRRRRR!! Vergeef me zoveel enthousiasme. Ik word blij van kleine gelukjes.

In eerste instantie probeerde ik de originele foto na te bootsen, maar ik slaagde er maar niet in om iets deftigs vast te leggen. En dus vroeg ik jullie om tips in mijn Instagram stories en ging wandelen om het even te laten bezinken. Jullie waren het gelukkig met me eens dat mijn eerste foto niet goed was en stuurden me een aantal do’s door: probeer een kommetje i.p.v. een bord, leg er nog wat crème anglaise of crumble bij voor contrast,… Zo gezegd, zo gedaan en wat toen uit mijn camera kwam, mag er zijn. Oordeel zelf maar.

PS Voor wie het zich afvraagt, ik gebruikte kant-en-klare vlierbloesemsiroop uit mijn supermarkt.

 

Aardbeien- en vlierbloesemsorbet

 

Recept voor aardbeien- en vlierbloesemsorbet

(Voor)bereiding: ± 10 min
Afkoelen siroop: ± 30 min
Sorbetière: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:
500 g biologische aardbeien, gewassen en ontdaan van het kroontje (ca. 450 g wanneer gepureerd)
2 el vers citroensap
125 ml vlierbloesemsiroop
125 ml water
100 g suiker

 

Werkwijze

Meng de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost en zet opzij om de siroop te laten afkoelen tot kamertemperatuur.

Pureer de aardbeien in een keukenmachine of blender met het citroensap.

Voeg de gekoelde siroop toe aan de aardbeipuree en mix nogmaals een minuut.

Roer de vlierbloesemsiroop erdoor tot alles goed gemengd is.

Giet het aardbeienmengsel in een ijsmachine en laat draaien tot het bevroren is.

Als je klaar bent om te serveren, schep je de sorbet in een kom. Schik er wat  verse aardbeien bij en werk af met vlierbloesem.

Tip:
De sorbet wordt het beste direct geserveerd of kan maximaal 7 dagen in de vriezer worden bewaard.

 

Aardbeien- en vlierbloesemsorbet

 

Bron: recept vertaald van de Amerikaanse blog Beyond Sweet and Savory.

Related Post

Tags: , , , , ,

Aardbeien- en vlierbloesemsorbet

by Myriam Minne time to read: 1 min
5
%d bloggers liken dit: